Google sælger

Min aller bedste ven gennem mange år sagde det til mig ligeud sidste forår, da jeg klagede min nød til ham om det manglende salg på min netbutik: “Du skal tage søgemaskineoptimering alvorligt, hvis du vil overleve det her”. Og han sendte mig så til et firma med speciale i søgemaskineoptimering – Concept Interest. Dem kendte han fra det job, han har. Og baggrunden for alt det her? Min netbutik med brugskunst solgte alt, alt for lidt. Jeg markedsførte den efter bedste evne på Facebook, men det gav bare for lidt salg.

Fra stilhed til travlhed

Der var så stille i mit firma, at jeg var tæt på at måtte lukke. Da jeg fik professionel hjælp til det der søgeoptimering, var det så skidt, at jeg måtte ud på markedet for at få et kviklån for at kunne betale for opgaven. Men det var heldigvis den bedste investering, jeg nogensinde har gjort 🙂

Jeg fik lavet en søgeordsanalyse, der viste mig, hvilke ord og sætninger, fok bruger på Google, når de søger efter det, jeg har at sælge. Og det viste sig, at vel omkring 80% af de ord og sætninger var nogle, jeg slet ikke selv havde forestillet mig. Jeg fik så masser af hjælp til at få skrevet nye tekster og omskrevet de eksisterende på min shop, så indholdet faktisk passede til det, folk gerne ville læse om og måske endda købe.

Jeg fik også hjælp til konverteringsoptimering, for det viste sig, at der var flere steder på min shop, hvor folk faktisk havde svært ved at finde ud af, hvordan de skulle komme videre. Og der var også nogle varegrupper, som var vanskelige at finde.

Nu er der gået et års tid, og jeg er gået fra katastrofestemning til at have 2 ansatte!

Jeg må bare slå fast, at søgeordsoptimering og alt det der med at få hjemmesiden synlig og til at sælge er en hel del undervurderet mange steder.

3 thoughts on “Google sælger”

 1. Jeg er helt enig. Er man ikke synlig på Google, så er det lige meget, hvor pæn en hjemmeside og hvor stort et sortiment man har. Der er desværre mange, som tror, at det er let og lige til at få en webshop til at give penge, men det er det ikke. Vi måtte selv låne penge, da vi startede egen webshop for 3 år siden. En del af pengene gik til søgemaskineoptimering og det er uden tvivl de bedste penge, jeg nogensinde har givet ud!

 2. Hej Gitte,

  Herligt at læse at udviklingen er vendt. Du har fuldstænding ret I at Google sælger.

  Mange ejere af netbutikker bruger formuer på at reklamere på både Google og Facebook.

  Det giver helt klart både trafik og omæstning, men den trafik man får fra Google´s organiske søgninger konverterer bedre.

  Folk er hurtige til at oparbejde “banner blindhed” og bevidst gå en stor bue udenom reklamer.

  Mange trykker f.eks. på de første resultater i toppen af Google, alene fordi de ved at det er sponsorede resultater fra “nogen der vil forsøge at sælge dem noget”.

  Folk vil gerne købe, men processen er nemmere hvis de føler man oprigtig er med til at løse et af deres problemer.

  Du rammer hovedet på sømmet når du skriver at 80% af de ord og søgninger folk kom ind på din side ikke var nogen du kendte.

  Google lærer hele tiden nye søgeord og fraser, så det er vigtigt at man holder øje med den trafik seom kommer ind via organiske søgninger.

  Det giver som du også skriver en mulighed for yderligere at optimere sine tekster for optimal synlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *