Hvorfor ejede min far ikke en e cigaret da jeg var barn?

Da jeg var barn og når jeg var ude, at køre havde jeg en stor tilbøjelighed til, at blive køresyg. Derfor skulle jeg hverken læse eller side og kigge på biler når vi kørte. Det bedste jeg kunne gøre var, at sove på køreturen.
Det gjorde jeg også de fleste gange, specielt når vi skulle til jylland for, at besøge min mors familie. Af en eller anden grund var min far altid meget mere rygetrængende, når vi skulle over, at besøge den side af familien.

Dengang røg man jo bare i bilen, hvis man trængte til en cigaret og det gjorde min far jo også, men efter første gang jeg kastede op over hele bilen. Stoppede han med det igen. Jeg kan dog huske, at han en gang forsøgte sig med, at tænde en cigaret fordi jeg sov. Det skulle han aldrig have gjort, for igen måtte jeg kaste op i bilen.
Det var  middelets talt rigtig irriterende for os begge.

Efter som jeg blev ældre lærte jeg, at styre det med opkastningen, men havde det stadig ret dårligt specielt når der var en der røg i bilen. Min egen far havde fundet ud af, at jeg ikke kastede op længere, så han rullede vinduet en lille smule ned og så røg han på liv og løs igen.
Selv når jeg sagde til ham, at han skulle stoppe blev han ved. Han sagde bare til mig. “Du kan da ikke lugte noget, jeg har jo vinduet rullet ned”.

Derfor vil jeg have ønsket min far havde haft en e cigaret dengang. For en e cigaret giver ikke den kvalmende lugt af røg som en cigaret gør, men i stedet afgiver en e cigaret vand damp, som hverken lugter eller sætter sig i tøjet.

Er du en af de personer der bare ikke lige kan vente en time med, at ryge og absolut skal ryge i bilen, mens der er andre tilstede? Køb dig dog en god e cigaret til køreturen i stedet.

Hvis du har prøvet at være køresyg bare engang, så vil du aldrig ønske at prøve det igen. Tænk lige over den næste gang du tænder en cigaret i bilen.