Billig madplan – spar penge med en madplan

Som vi alle ser i fjernsynet i programmet “luksusfælden” kan der være mange penge at hente ved at planlægge sine indkøb fornuftigt, inden man tager ud for at handle. Det betyder blandt andet at man kan finde den man mangler i discount butikker eller gennem tilbudsavisen man har fået ind gennem døren.

Madplaner er super nemme at lave, det er lidt som at lave en to-do liste, over de ting man skal have udført. Det vigtigste man skal huske på når man laver en madplan er at lave den realistisk. Den største fejl når man så laver sin madplan er at man har en tendens til at være super-sund når man skal lave den.

Det betyder at man kun skriver sunde ting på den – for det er jo den person man gerne vil være. Lad vær! Vær realistisk og skriv de ting på som du har brug for til en realistisk uge, de betyder måske også lidt lækkert. Det er billigere at købe det indledningsvist end det er at skulle ned i døgnkiosken eller op på tanken og købe familieguf til ågerpriser.

Billige og sunde måltidskasser

Madplaner skal være så gennemskuelige, at du har et overblik over hvilke måltidskasser, du kan genbruge ingredienser fra den ene ret til den anden. De billigste og bedste måltidskasser tager højde for rester, og de er oftest også økologiske. Det betyder ikke, at man skal have biksemad fra torsdag til mandag.

Men det betyder at man køber fx. en stor pakke champignon, som man får i salaten den ene aften og den næste steger man de sidste til aftensmaden. Det er sund fornuft, og det sparer en masse penge ved at kunne have dette overblik.

Det sidste punkt drejer sig om at have erfaring, efterhånden får man den erfaring, at man kan stå i supermarkedet. Se at de er udgået for champignon, men man skal bruge det i fire af sine retter. Så er gode råd dyre, og med tiden lærer man at kompensere og se hvilken betydning det har for den samlede madplan.

Det, der aldrig må ske, er, at man bliver låst fast i den gamle vane med at købe ind lige til i dag. Man skal improvisere og overvinde sin madplan og så købe ting, der kan bruges i stedet eller ændre den ene ret i løbet af ugen til en anden, hvor eks. majs passer bedre ind.

Er du interesseret i sunde måltidskasser i form af økologiske og vegetariske madkasser, så læs videre på Pengeguru.dk: https://pengeguru.dk/billige-maaltidskasser/

Tagget ,