Byggetilladelse og advokat?

Jeg har nu i mere end et halvt år døjet med larm inde fra nabogrunden. De nye ejere, som købte ejendommen for et år siden, rev huset ned og satte i gang med at bygge et nyt hus på grunden. Jeg må sige, at jeg til at begynde med var rigtig glad for at få nogle aktive, nye naboer, som havde besluttet sig for at rive den gamle totalt forfaldende kasse ned. Den var jo direkte farlig. Men nu er jeg ikke længere så sikker på, at jeg er glad for mine nye – kommende – naboer. De har godt nok fået en byggetilladelse, siger de. Men jeg synes, ligesom at huset er meget højt.

Det dur ikke

Nu ved jeg ikke så meget om byggetilladelser og bygningsreglementet. Men jeg ved, at huset er så højt, at det fuldstændigt skygger ind over min grund. Jeg får sådan set ikke længere sollys ind i min stue. Eller sol på terrassen. Faktisk så har jeg lidt på fornemmelsen, at de nye ejere inde ved siden af har begået nogle ulovligheder.

Jeg ved bare ikke, hvad jeg skal gøre ved det. Skal jeg tage fat i den advokat, jeg kender? Jeg lærte ham at kende, dengang jeg skulle bruge en advokat til at køre en bedragerisag for mig.

Specialist i strafferet

Jeg søgte dengang på Google efter ”Advokat i strafferet” og fandt ham, ringede til ham, og han hjalp mig. Men der er jo forskel op bedrageri og byggeri, så jeg ved ikke, om jeg kan få hjælp af ham. Er det mon egentlig ikke en sag for kommunen? Altså at huset er alt for højt. De er jo helt oppe i 3 etager. Må man bygge så højt her i området? Jeg har ikke forstand på det der med lokale planer og bestemmelser for byggerier. Men noget er helt forkert. Og jeg har brug for hjælp. Jeg vil gerne have lys ind i mit hus. Jeg vil gerne have sol på min terrasse.

Jeg tænker, at jeg muligvis godt kan ringe til advokaten. Måske kan han henvise mig til en, der ved alt om byggerier, og hvad man må og ikke må. Jeg er i hvert tilfælde parat til at stå frem og fortælle om de gener, der opstår for mig, hvis byggeriet inde ved siden af bliver ved med at vokse.

Naboret

Det er da heller ikke rart at tænke på, at naboen kan kigge direkte ned i min have oppe fra sin tredjesal. Er der ikke noget, der hedder privatlivets fred længere? Og hvad med naboret? Næste gang de er herude for at se på byggeriets fremskridt, tror jeg, at jeg lige vil trække deres arkitekt til side og spørge, om alt er ok. Har han ikke et ansvar for, at alt skal være i overensstemmelse med loven? Det er vel ham, der i første omgang har hjulpet dem med at ansøge om byggetilladelsen. Måske har de så sidenhen fiflet lidt. Og jeg kan da godt se, at det kan være svært at sige til sin kunde, at noget skal rives ned, fordi det er ulovligt. Der er jo investeret mange penge i byggeriet.