Chili con carne – slankemad

Den klassiske ret chili con carne (også ofte bare kaldet chili) er en mexikansk klassiker som kan laves i et hav af variationer, nogle med chokolade og nogle uden chokolade. Fælles for dem alle er at det er en enkel ret primært lavet af oksekød og bønner. Det er det – enkelt og lækkert. Der er en anden fordel også, den er perfekt slankemad…

Når man skal tabe sig er den største frygt at man skal gå og være sulten hele tiden, der er ikke noget der kan nedbryde et menneske som at gå og være sulten hele tiden. Man er irritabel og kan nemt bide af andre mennesker – også uden de har fortjent det. Man kan ikke fokusere og man tænker kun på mad. Problemet med dette i forhold til slankekure er at man hurtigt havner i en situation, hvor behovet for at få noget at spise – eventuelt noget sødt overstiger hvad ens vilje kan kontrollere og man havner nede på tanken med 3 snickers i hånden og en halv liter cola i den anden.

Slankemad

Det handler så om at spise noget mad som ikke giver denne fornemmelse, det kan fx. være chili con carne. Lad og kigge lidt nærmere på den og se hvorfor den måske er noget nær det perfekte slankemad. For det første er der chilien. Chili er godt for dit system, det hæver din forbrænding og samtidig udløser det endorfiner som gør at du bliver lidt gladere – ikke meget men en smule. Kødet varierer typisk i alle de forskellige afskygninger af chili con carne man ser rundt på Internettet. Nogle er lavet med skært kød (kødtern) nogle er lavet med hakket kød (fars), nogle er lavet af en blanding (det synes jeg er det bedste resultat). Kødet giver dig en masse proteiner som din krop skal bruge, der er også en masse smag i kødet og det giver en god fylde i retten.

Den sidste ingrediens er bønner. Ikke bønner som de her lange grønne bønner man køber i frostpose i supermarkedet, men hvide, brune, black eyed eller kidney bønner. Bønner har den fantastiske egenskab at de holder dig mæt i lang tid – rigtig lang tid. De er det man kalder langsomme kulhydrater eller komplekse kulhydrater. Og bare navnet i sig selv er en beskrivelse af hvordan de fungerer. De virker på den måde at de optages meget langsom i kroppen og det er rigtig godt, da man så ikke er sulten mens alt det her sker. Jeg kan eksempelvis spise bønner og æg til morgenmad og slet ikke nå at blive sulten inden frokost, det er 5 timer uden mad, men hvor min krop stadig forbrænder en masse. Chili con carne er mit bedste bud på en god, billig og rigtig god ret til slankekur. Måske den bedste, billige slankemad der findes.

Tagget , ,