Gaven til teenageren

Nutidens unge interesseret sig kun for dem selv og deres teknik! Sådan tænker mange sikkert og ”ja”, unge er meget glade for deres mobiltelefon og deres computer, men det betyder ikke, at de ikke er klar til at blive udfordret, hvis de får den rette udfordring.

Alle mennesker elsker sociale aktiviteter og at sætte sig ned og spille vil de færreste sige ”nej tak” til. Det gælder selvfølgelig om, at spørge på det rigtige tidspunkt, men så tør jeg også næsten love dig, at I får nogle gode timer sammen.

Mange unge, især drenge er meget optaget af rollespil, Ringenes Herre og hele det univers, der følger med. Hvis dette er tilfældet kunne spillet ”Small World” måske være en mulighed. Spillet kræver ikke, at man ved en masse om det univers, men teenageren kan føle sig på hjemmebane og det er altid et godt udgangspunkt for hyggeligt samvær.

01-small-world-skraa

(Ovenstående billede er i øvrigt taget fra hyggeonkel.dk – stedet, hvor jeg plejer at købe mine gaver)

Spillet ”Agricola” er lidt en udvidet form for Settlers, så hvis du synes om det spil, vil du sikkert også kunne lige Agricola. Der skal dog gøres opmærksom på, at spillet er på engelsk, så det kræver almindelig turist engelsk at kunne spille spillet, men så er der også garanti for mange timers underholdning og strategisk spil.

I spillet ”7 wonders” skal man bygge en civilisation op, bygge vidundere og opruste med en militær magt. Spillet er på dansk og er et fantastisk strategi spil, som helt sikkert vil vække begejstring.

Er teenageren ikke til strategispil, så vil spillet Dixit ganske sikkert være en hit. Her er en række flotte tegninger, som spilles med. Man skal ud fra én af disse tegninger sige en sangtitel, et eventyr, ordsprog eller lignende. De øvrige deltagere skal så vælge netop den tegning, de synes passer bedst. Et rigtig hyggeligt og afslappende spil, der kan spilles af mange mennesker sammen.

Endelig er de klassiske quiz spil ofte et stort hit blandt teenagere. Er I kørt surt i 1986 udgaven af Trivial Pursuit, så prøv det nytænkende ”Time Out”, som helt sikkert appellere til den lidt yngre del af befolkningen, men et hurtighedselement indbygget i spillet.