Hjælp jeg skal sælge mit hus!

Jeg troede det var ligetil at sælge sit hus, lidt som med bilen. Man finder en køber og så køber man det hele som beset. Sådan er verden åbenbart ikke når det kommer til salg og køb af bolig. 

Jeg er helt med på at der er noget der skal på plads omkring garanti og forsikringer på sådan et hus. Jeg havde alligevel ikke forestillet mig at der skulle laves noget som energimærkning, tilstandsrapporter og alt det andet.

Midtvejs i processen, en process jeg har tænkt at det kunne jeg da sagtens selv klare, jeg er jo uddannet ingeniør, så slog det mig at der nok er en grund til at en ejendomsmægler har en berettigelse i salg af et hus. Der var for meget jeg selv skulle finde ud af, så jeg kunne ikke helt overskue at lave resten af arbejdet færdigt – jeg vidste heller ikke om jeg eventuelt havde glemt noget.

Det ender så også med at jeg hyrer en ejendomsmægler til at overtage processen, til min stoer ærgelse, men så kommer der også fart på det hele og det viser sig også at jeg havde glemt at lave energimærkning af huset. Der kunne jeg have sparet en masse ved at have købt det sammen med tilstandsrapporten.

Til andre i samme situation kan jeg varmt anbefale at man allierer sig med en professionel, enten ene ejendomsmægler eller en anden som ved hvad der skal til og så får styr på alle tingene med det samme. Det kan varmt anbefales. Jeg endte med at bruge JB Bygningsrådgivning, de var professionelle og billige.