Indbrud i vognmandsfirma

Man skulle vel egentlig ikke forvente, at en vognmandsforretning ville være særligt udsat for indbrudstyverier, men der er åbenbart ikke mange grænser for, hvad tyveknægte kan finde på at gå efter. Det har jeg måttet sande gennem det seneste års tid, hvor vi i vores mindre vognmandsforretning tre gange har været udsat for indbrud i den store hale, hvor vi har vores fire lastbiler holdende om natten.

Og nej, det er ikke selve lastbilerne, tyvene går efter, men jævnligt overnatter et eller andet læs varer på lastbilen i vores hal, og selv om den er grundigt aflåst, har vi altså ikke kunnet undgå indbrud. Ved alle de tre indbrud er der blevet stjålet noget af det gods, vi har haft i en lastbil, og på et tidspunkt begyndte vores forsikringsselskab at løfte en advarende pegefinger og true med voldsomme stigninger i vores forsikringspræmier. Vi vil jo ikke så gerne skulle optage et forbrugslån for at drive butikken og betale præmie, vel?

Jeg forstod et vink med en vognstang og besluttede, at vi skulle have installeret en erhvervs tyverialarm uden abonnement i hallen. Jeg ringede til et firma, jeg fandt i fagbogen, men de afslog at påtage sig opgaven, fordi de ikke forhandlede anlæg, der er egnet til så store lokaler. Firmaet fortalte mig, at de var eksperter i alarm til butikker, hvor deres alarmers følere kunne dække et rum op til 120 kvadratmeter, men min store hal på mere end 1400 kvadratmeter havde de ikke et velegnet anlæg til.

Jeg ringede til en god kollega i en af vores nabobyer, fordi jeg vidste, at han havde sit store garageanlæg dækket af tyverialarmer fra ProTech i øvrigt, og at han havde haft gode erfaringer med det, efter at også hans firma havde været udsat for en række indbrudstyverier.

Han henviste mig til den leverandør, der havde opsat alarmsystemet i hans virksomhed, så jeg tog selvfølgelig kontakt til firmaoversigt. De sendte en konsulent ud til mig et par dage senere, så vi sammen kunne kigge på faciliteter og gennemdrøfte mine behov. Det var en positiv oplevelse, for det var helt åbenbart en meget erfaren konsulent, jeg havde besøg af.

Han kom med sine anbefalinger og nævnte i første omgang nogle cirkapriser på de installationer, han kunne foreslå. Han lovede, at han efterfølgende ville fremsende et specificeret tilbud på installationen, så jeg kunne tage stilling på baggrund af nogle helt præcise priser.

I samtalens løb pegede han over på min privatbolig, som ligger i tilknytning til virksomheden, og spurgte, om jeg også kunne tænke mig at få en privat tyverialarm, som han kunne levere og installere ret billigt, når firmaets folk i forvejen var i gang ude hos mig. Jeg bad ham sende et separat tilbud på den del af det, for jeg har faktisk mit kontor hjemme i privaten, så det kunne sagtens være relevant også at beskytte villaen med en alarm.

Det var en lidt dyr omgang, men nu er systemet installeret, og personligt tror jeg på, at det sikrer os mod flere indbrud. Alarmsystemet sørger nemlig blandt andet for at tænde alle de store projektører, vi har på forpladsen, så den ligger badet i lys, hvis nogen nærmer sig hallen med lastbilerne.