Mere lys i stuen

Har du et meget mørkt rum, så er ovenlysvinduer en rigtig god måde at få en masse lys ind i rummet. Generelt giver et ovenlysvindue den dobbelte mængde lys som et almindeligt vindue ville gør, så du for straks gjort rummet lysere og dermed syner det også større. Det nemmeste måde at gøre det på er ved at installere nogle i skrå tegl, hvilket også er det mest typiske.

Ellers kan du vælge at installere det på et fladt tag ved hjælp af en pult eller en kuppel. Gør det du i det skrå tag, så skal der være en skakt der fører lyset ned i rummet. Når du har valgt hvor du gerne vil du have dit vindue / vinduer, skal du vælge hvilken type du gerne vil installere. Man kan enten få dem selvrensende eller så med mulighed for at åbne.

Det er smart at vælge sidstnævnte, hvor du også kan få en fjernbetjening til dem, hvis de sidder for højt oppe. Vil du ikke have at de skal kunne åbne skal de altså kunne rense sig selv og det har også noget at gøre med hvilke vinkel de er i, så regnen bedst kan løbe den over dem. Et ovenlysvindue køber du typisk igennem håndværkere som også sætter det op for dig til en samlet pris.

Det er vigtigt at du får professionelle til at gøre det for dig, så du ikke ender med at lave sprækker i dit tag eller andre dumme fejl. Priserne er ikke til oplyse da det afhænger fra sted til sted, hvilke vinduer de kan levere og hvilke timeløn deres håndværkere skal have for at installere dem.

Indhent flere tilbud

Hvis du ikke er vant til at bestille håndværkere, så er det måske nærliggende bare at slå op på nettet og ringe til den første du støder på. Du kan være heldig, at det både er en der er dygtig og rimelig i pris, men du kan også meget vel være uheldig, at det ikke er.

I forbindelse med at vi selv skulle have sat vinduer i vores hus kunne vi ved at ringe rundt til 5 forskellige firmaer se, at der var næsten 60 procent at spare på den samlede pris. Ikke nok med at dem vi valgte kunne skaffe os de ønskede vinduer billigere, men de var også sultne nok efter opgaven til at vi fik dem sat i til en rigtig rimelig pris.

Så taler vi besparelser på 50-100 tusind, så er det noget de fleste gerne vil foretage et par opringninger for.

Tagget , ,