Hvad er ADSL bredbånd og mobilt bredbånd?

Har du længe overvejet at skifte dit nuværende internet ud med et, som er lynhurtigt, nemt og måske endda transportabelt? Men du er måske lidt i tvivl om, hvad det meget omtalte bredbånd overhovedet er, og hvad det kan tilbyde? Måske er du også i tvivl om, hvem du skal købe det hos og hvorfor? Hvis du som mange andre sidder inde med spørgsmål som disse, skulle du kigge med i denne artikel. Her vil du få en hurtig gennemgang af hvad forskellen er på ADSL-bredbånd og mobilt bredbånd egentlig er, og hvor du kan få gode råd og vejledning omkring den populære og hurtige internetforbindelse.

mobilt bredbåndBredbånds betydning er generelt og overordnet set internetadgang. Bredbånd er et meget relativt begreb, som egentlig kan være utrolig svær at definere. De forskellige udbydere af bredbånd har oftest hver især deres egen definition af begrebet. Derfor skal bredbånd altid forstås i den sammenhæng, det er brugt i, hvilket er meget varierende. Dog er der nogen der kritiserer begrebet for, at blive brugt i flæng. Generelt er bredbånd indenfor elektronik og telekommunikations kredsløbet, som kan indeholde mange forskellige frekvenser.

Bredbånd hører under kategorien; datakommunikation, hvor de forskellige bredbåndstyper kan modtage flere tusind megabits – også forkortet Mbit – pr. sekund. Dette er ADSL-bredbånd eksempelvis i stand til, hvilket også gør det til et ekstremt hurtigt internet med en god forbindelse. Teknologien bygger i bund og grund på et netværk af optiske fibre, som både er i stand til, at sende og modtage enorme mængder data – og så endda lynhurtigt! Alt dette sker normalt ved hjælp af et slags laserlys. Faktisk gør dette også, at der næsten ikke er nogen grænser for, hvor hurtigt ADSL bredbåndet kan fungere, læs mere. Disse optiske fibre kan nemlig videresende informationer meget hurtigere end andre kabler.

Der er sket en massiv vækst af bredbåndsudbydere i Danmark, som både tilbyder ADSL-bredbånd, men også mobilt bredbånd. Men hvad er forskellen overhovedet på mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd, og hvor kan man købe mobilt bredbånd henne, se her. Hvad enten der er tale om ADSL-bredbånd eller mobilt bredbånd, kan du på leverandørens hjemmeside se lister over Mbit, service og ikke mindst prisen pr. måned. Dette giver et rigtig godt overblik over hvem man skal købe sit bredbånd hos, naturligvis alt efter dine behov. Fælles for alle typer er, at internetforbindelsen er helt i top og meget hurtig.

Forskellen på mobilt bredbånd og ADSL-bredbånd er hovedsageligt, at almindeligt bredbånd virker i din husstand, men ikke udenfor din grund. Med et mobilt bredbånd kan du – som navnet indikerer – transportere din bredbånd rundt i hele Danmark, alt imens du er online. Det vil altså sige, at der kan åbne sig nye muligheder for, at kunne være på nettet uanset hvor du befinder dig. Du kan blandt andet sidde i toget, til og fra arbejdet, på en café – ja alle steder – og samtidig kunne tjekke Facebook, Netbank, de forskellige internet aviser eller andre ting. Mobilt bredbåndsteknologi – egentlig også kaldet WWAN-teknologi (Wireless Wide Area Network) i mange sammenhænge – gør det med andre ord muligt, at få højhastighedsforbindelse til internettet via alle mulige bærbare enheder.