Motivation for slankekuren og at tabe sig på maven

For mange mennesker drejer motivation sig om at træffe en beslutning. Ofte er det dog ikke helt så nemt, motivation er ofte bundet sammen med en masse andre ting foruden beslutninger. At tage en beslutning er ikke det samme som at have motivation og omvendt. Eksempelvis er det nemt at sige at man træffer en beslutning om at tabe sig på maven. Det betyder kun noget i det sekund du siger det, derefter er det nødvendigt med noget motivation for at kunne gennemføre en slankekur.

Motivationen for at gøre ting er forskellig for alle mennesker, nogle kan give et løfte til sig selv og det er tilstrækkeligt. Andre har rygrad som en regnorm og holdning som en kop lunkent vand – der skal lidt mere til for at motivere denne type mennesker.

Sæt noget på højkant

For at øge motivationen er en god metode at lave en aftale eller et væddemål med ens venner. Det kan være så enkelt at man vil tabe sig 10 kg inden en bestemt dato eller noget lignende. Der er igen her ikke andet end motivationen at skyde ind i det. Derfor er det nødvendigt at hæve indsatsen, få nogle penge på bordet! Jeg har netop indgået et sådan væddemål med to veninder, det hele går ud på at man skal tabe sig maksimalt på 60 dage og den der taber skal give de andre en tur på en dyr restaurant. Denne motivation er til at føle på, det er et væddemål der koster at tabe. Tabet kan hurtigt havne mellem 1500 og 2000 kroner. Det øger motivationen utroligt meget.

Sæt en fælde for dig selv

En anden metode ved vægttab er at man ofte er flov og pinlig berørt over hvor tyk man er blevet, så at få taget et billede af det er måske svært. Men få taget det billede, bare med din mobiltelefon og lav en aftale med din bedste ven at hvis ikke du overholder din slankekur er det din vens pligt at offentliggøre dit “før” billede på facebook så alle kan se det. Tanken om denne ydmygelse er også til at føle på, dette skærper også motivationen.

Tab dig på maven

Min motivation er som sagt udsigten til at kunne tabe 2000 kroner på en middag på en restaurant. Jeg er således gået i en skarp kur, hvor jeg kun spiser langsomme kulhydrater og drikker masser af vand. For en yderligere forklaring af hvordan dette fungerer så kig over på www.effektivkur.dk