Overvægt og graviditet – skal jeg på slankekur?

Jeg hører ofte ovenstående spørgsmål, når jeg taler med personer i min omgangskreds (så ved i selv hvem i er:-)). Jeg synes det er et pudsigt spørgsmål, og naturligvis et jeg afviser med det samme. 

Når man er gravid skal man tage på det er det, der er meningen, der skal man ikke leve op til et unaturligt billede af en åleslank model med en baby på armen. Faktisk skal man tage på under en graviditet, det er vigtigt. Under og efter graviditeten er der brug for noget at stå imod med. Den lille skal nok tage hvad den skal bruge, og det betyder at man bruger mere energi på at først nære den lille baby i maven, herefter blandt andet til at amme og være “på” 24/7.

Overvægt og graviditet er noget mange døjer med, vi har alle set og hørt om nogle som har taget 20kg på under deres graviditet og over det næste års tid tabt det hele minus et par kilo. Når man har født og begynder at amme den lille vil dit eget vægttab accellere – det gjorde mit i hvertfald. Jeg havde problemer med at blive for tynd – ingen søvn, ikke tid til at spise osv.

Pas nu på, derude, ikke noget med at leve op til det falske skønhedsideal om en åleslank model med en baby på armen – mange gange er det jo ikke engang deres eget barn. Hvem kan også se sådan ud, når man lige har født!

Tagget , ,