Proteiner – kroppens brændstof

DNA, RNA, aminosyrer, peptider, proteiner …. Man skal have hørt godt efter i biologitimen for at finde rundt i kroppens komplekse systemer. Men skidt med detaljerne, det sørger kroppen jo for! Du skal bare sørge for at give din krop det brændstof, som den har brug for.

Giv din krop protein

Aminosyrer samles i kroppen til proteiner, som kroppen har brug for til mange og livsvigtige funktioner. Proteiner fungerer som signalstoffer i kroppen, og de er afgørende for opbygningen af muskelmassen. Derfor skal du sørge for at fodre kroppen med proteiner. Kroppen kan så nedbryde proteinerne, og af grundbestanddelene (aminosyrerne) kan den så samle præcis de proteiner, som den skal bruge.

Hold den slanke linje

En proteinrig kost er godt for din figur. Du får en god mæthedsfornemmelse, maven forbliver flad, og du holder dig lettere slank. Proteiner er afgørende for opbygning af muskelmassen – og muskler forbrænder meget mere en fedtdepoterne. Så en muskuløs krop forbrænder mere end en slap og mere fed krop – faktisk forbrænder muskelvæv 90 % flere kalorier end fedtvæv!

Kosttilskud – proteinpulver, vitaminer, mineraler og fiskeolie, køb billigt her

Hvis du er kvinde, skal du være ekstra opmærksom på din muskelmasse, for efter de 30 år nedbrydes din muskelmasse stille og roligt år for år, hvis du ikke øger din træning. Og det er dårligt nyt for en sund krop.

Protein og proteinpulver

Hvad kan man så gøre for at bibeholde en stærk og sund krop? Spis proteinholdig kost som kylling, æg og tang. Hvis du er usikker på den mænge af protein, som du får, så suppler med et godt proteinpulver. Samtidig skal du selvfølgelig sørge for at styrketræne. Du behøver ikke at opbygge en krop som en bodybuilder, men du bør styrketræne tre gange om ugen. Mange foretrækker et fitness-center. Men med lidt selvdisciplin, et par håndvægte eller kettlebells kan du sagtens træne hjemme hos dig selv.

Proteinpulver – hvilken type?

Hvis du ønsker at supplere din kost med proteinpulver, så find det, der passer til præcis dit formål. Der er mange slags proteinpulver, så tjek proteinindhold og tjek indholdet af kulhydrater. Hvis du har lagt din kost om og arbejder på at opbygge en sund og slank krop med en øget muskelmasse, så gå uden om pulver meget mange kulhydrater.

Tagget , ,