Sid rigtigt når du er på arbejde

Flere og flere folks arbejde består i at sidde ned på et kontor og arbejde foran en skærm fra 8 til 16, hvilket kræver meget af ens ryg og bagdel. Ligeledes er der kommet hjemmearbejde ordninger på mange arbejdspladser, hvor du kan arbejde hjemmefra en dag om ugen, hvor det passer bedst ind i familiens planer.

Her skal du så have købt dig en ergonomisk kontorstol der kan klare de behov som du har, eller som dine medarbejdere har, hvis du har ansvaret for indkøb af stole til arbejdspladsen. Sådan en stol har mange forskellige indstillinger og nogle modeller kan mere end andre, men det kan være svært at vurdere hvad den enkelte har behov for.

Det bedste du kan gøre er at spørge dig selv eller dine medarbejdere om deres behov. Generelt kan du få stole i flere klasser og til omkring 2.000 kroner kan du få ganske udmærkede stole fra blandt andet kontormoebler.dk.

Her er deres Bukarest model et meget oplagt valg med det klassiske design og med et godt ryglæn der passer til rygsøjlen. Vil du længere op i kvalitet så kunne du for 4.000 kroner fra samme sted finde en Absalon ergonomisk kontorstol, som virkelig passer godt til de fleste. Et godt køb som mange vil få glæde af.

Er du oppe blandt cheferne eller vil du rigtig gerne have en kontorstol der kan stille alle behov, kan du for 20.000 kroner få en Ares Line Xten fra office-nordic.dk. Her er design og komfort helt i højsædet og du får ikke brug for en ny stol lige foreløbigt. Generelt må lytte til hvad du selv har brug for og hvor meget du har tænk dig at bruge, selvom at en effektiv stol giver en effektiv medarbejder.

Hvis du er i tvivl om hvad der er bedst for dig, så kan du med fordel besøge enten en fysioterapeut eller måske en kiropraktor. Begge er specialister i netop kroppen og ryggen (som der den der ofter lider ved at du sidder forkert). Men hvis ikke der lige er en af dem i dit lokalområde, kan vil de fleste butikker der sælger den slags stole også have personale der er godt uddannet til at kunne se om du sidder rigtigt på stolen og om den støtter ryggen de rigtige steder.

Personligt har jeg anskaffe en Aeron stol fra Herman Miller. Den var dyr men jeg har ikke fortrudt det et sekund. Det er super behageligt for rygge når man sidder ned og jeg er sikker på at jeg vil have gavn af det på lang sigt.

Tagget , ,