Sikring af dig

Nogle udbydere, der tilbyder dig at låne penge nu og her, har mulighed for at give dig en såkaldt økonomisikring. Denn kan gå ind og dække dig, hvis du skulle syg og dermed ude af stand til at betale afdrag i en periode. Andre udbydere har ikke denne mulighed. Blandt andre er det långivere som Leasy og D:E:R, der tilbyder disse forsikringer.

Penge i en fart

Vi har på låneportalen, www.penge-låne.nu, samlet de bedste og billigste udbydere af kviklån og netlån. Med denne type hurtig lån kan du få penge i en fart døgnet rundt 24/7. Vi har gjort det nemt for dig at sammenligne de mange låneudbydere, hvor du kan få penge med det samme. Se nye kviklån oversigt på Penge-låne.nu, hvor der pt. er cirka 17 kviklånsudbydere, som tilbyder billige netlån.

Du kan altså hurtigt sammenligne vilkår som løbetid, rentesats og udbetaling. At låne penge hurtigt kan sagtens være billigt, hvis bare du kigger dig for.

God råd inden optagelse af hurtig lån

  • Læg et budget
  • Sammenlign 2-3 hurtig lån
  • Kig på rente og ÅOP

Der er desværre rigtig mange, der kommer galt afsted, når de skal låne penge hurtigt, fordi de ikke tager sig simple forholdsregler. Vi kommer her med en række gode råd, der kan hjælpe dig succesfuldt igennem processen, så du ikke ender med en stor gæld.

Først og fremmest er det vigtigt, at du låner med omtanke. Du kan for eksempel spørge dig selv, om du virkelig har behov for at optage et lån i en fart, eller om du kan klare dig uden og ikke låne med det samme. Efterfølgende er det vigtigt, at du er realistisk omkring hvor mange penge, du kan betale tilbage.

RKI? Så er der ingen lån

Hvis man på Google søger med teksten “Lån trods RKI” får man flere end 20.000 muligheder at surfe rundt blandt. Det er låneudbydere, der tilbyder små lånebeløb med en meget hurtig tilbagebetaling nu og her, som blandt andet på kreditportalen https://smart-lån.dk/. Et tilfældigt udvalgt eksempel viser, at man i disse tilfælde kommer til at betale noget, der i ikke-juridisk opfattelse hos de fleste er at sammenligne med åger.

Hvis man vælger at låne 3.000 kr., som skal tilbagebetales fuldt ud efter 28 dage – det kunne jo være indtil næste lønudbetaling. Skal man i det udvalgte eksempel betale låneomkostninger på 2.130 kr., så der altså efter de 28 dage skal erlægges i alt 5.130 kr. Det svarer til en ÅOP på 926. Vælger man en endnu kortere frist for tilbagebetaling, for eksempel 10 dage, ryger ÅOP op på over 1.100.

Eksemplet viser, at denne type lån, som optages i en paniksituation, er så dyre, at der skal helt ekstraordinære grunde til at kaste sig ud i dem. Man kan forestille sig en situation, hvor en person med en meget anstrengt økonomi af en kreditor trues med optagelse i RKI-registret over dårlige betalere.

For at undgå denne registrering vælger personen at optage et lille hurtig lån på de førnævnte 3.000 kr. for at kunne dække den ubetalte regning. Så må vedkommende gøre op med sig selv, om det er låneomkostningerne værd at undgå en RKI-registrering. I det ovenfor nævnte eksempel med tilbagebetaling efter 28 dage betaler man altså 2.130 kr. for at kunne holde sig ude af RKI-registret.

Forskellige typer forbrugslån

En anden type forbrugslån med typisk større lånebeløb og en regulær afdragsperiode af forskellig længde, er der også masser af muligheder for at finde på Internettet. Et eksempel er, at en person ønsker at låne penge til indkøb af nogle nye designer møbler. Lånebehovet er 15.000 kr., og hos mange udbydere kan man vælge mellem forskellige afdragsperioder – for eksempel mellem 24 og 60 måneder.

Her viser et tjek hos en seriøs låneudbyder, at man med en afdragsperiode på 60 måneder skal betale 444 kr. på måned i de 5 år. Det giver samlede kreditomkostninger på 11.553 kr. svarende til en ÅOP på 28,5.

Kan man præstere en større månedlig ydelse, kan man i stedet vælge at afdrage forbrugslånet eller kviklånet over 24 måneder. I så tilfælde skal man hver måned betale 820 kr., og de samlede kreditomkostninger bliver på 4.676 kr. svarende til en ÅOP på 31,31.

Lånekilde: https://trygt.dk/