Slankesuppe – er det vejen til vægttab?

Hvis du er som mig har du sikkert prøvet et hav af slankekure og med meget varierende resultat. Slankesupper kan sagtens være vejen til et hurtigt vægttab og du kan endda opnå et hurtigt vægttab. Men er det virkeligt det du vil?

En slankesuppe er typisk bygget op omkring det princip at kroppen skal forbruge mere energi ved at forbrænde suppen end den optager fra suppen. Dette betyder typisk at man koger en suppe på hvidål, gulerødder, fennikel og måske lidt selleri. Det er en meget mager suppe som der ikke er ret mange kalorier i. En slankesuppe er derfor måske ikke det bedste udgangs punkt for en slankekur, men mere om det senere. Personligt synes jeg at slankesupper ikke er det værd, jeg kan godt lide mad og en slankesuppe er ikke mad for mig.

Sulten med slankesuppe

Når man spiser suppe giver man ikke kroppen ret meget at arbejde med, det er flydende kost som skal holde dig kørende en hel dag, det lyder som en sultekur i stedet for en slankekur. Nogle mennesker associerer dog sult med vægttab. Og til dem vil jeg sige – “I er helt galt på den”. Slankekure handler ikke om at spise lidt eller nødvendigvist magert, det handler om at spise rigtigt.

Problemet som jeg ser det med slankesupper og generelt slankemad som gør dig sulten er at ens viljestyrke bliver sat på en prøve om man falder hurtigt i og spiser mere usundt end man ellers ville gøre, fordi sulten gør en skør og man falder hurtigt i et stykke chokolade – eller en kasse.

Spis i stedet det rigtige, man kan sagtens være mæt en hel dag ved at spise det rigtige. Spis i stedet mad som er lang tid om at gå i blodet. Når man stadig har mad i kroppen som er ved at blive fordøjet og gå i blodet oplever man ikke sult. Spis komplekse kulhydrater som bønner og linser, de er meget langsomme til at gå i blodet. Man spiser flere kalorier end ved suppen, men kroppen arbejder uafbrudt – modsat ved suppe, hvor den arbejder i en times tid og kører så herefter på lavt blus. Ved komplekse kulhydrater holdes forbrændingen oppe, man er ikke sulten og man taber sig meget mere – meget meget mere. Se evt mere omkomplekse kulhydrater på www.effektivkur.dk.

Tagget , ,