Vælg den rigtige seng

Vi bruger i gennemsnit en tredjedel af vores liv i sengen og derfor gør vi også os selv en stor tjeneste ved at have en fantastisk seng at ligge i, men hvordan er det lige at man finder denne her fantastiske seng?

Forskellige typer madras

Der er nemlig en masse begreber at tage stilling til når man skal vælge en – spring-, box- eller skummadras og hvad med ben, lameller og alle de andre ting? Det er ikke altid lige nemt at finde ud af og derfor kan det være en god ide at kigge på test af senge før man går ud af køber noget som virker godt ved første øjekast.

Test har nemlig den fordel at de kan spare dig mange penge, ved at finde billigere modeller som gør det lige så godt som dem til mange tusinde kroner. Samtidig er det også svært at se på senge i forretningen hvad de egentlig kan holde til.

Tests udført

For eksempel har Søndagsavisen lavet en god test af senge, hvor 5 modeller også blev udsat en såkaldt stødtest. Det er hvor man simulerer hvordan en 12 årig vil hoppe i sengen og her var det faktisk kun 2 af modellerne som holdt.

Selvom du måske ikke har et barn der hopper rundt i sengen, så er det en test som er god til at vise, hvordan sengen vil kunne holde til mange år med at man kaster sig i den efter en lang dag og måske og laver andet end at sove i den.

Men test alene kan ikke gøre det, for hvordan man sover bedst er en meget subjektiv så derfor er det også vigtigt at man prøver at ligge i en seng i hvert fald et kvarter inden man bedømmer den. Samtidig er det en god ide at have en med sig ude og prøve og se om ens rygsøjle er helt lige når man ligger på siden – en god indikation for om madrassen er tilpas blød/hård til en.

Professionel behandler

Hvis du har en kiropraktor eller en fysioterapeut som hjælper dig med ryg problemer eller lignende, så kan det også være en god ide at tage dem med på råd. For det er nemlig ikke sikkert, at det er den mest behagelige seng som er den bedste for din krop.

Mange bløde senge føles dejlige at ligge på når man prøver den i fem minutter i butikken, men hvis man ligger på en for blød seng hele natten, så kan man vågne op og føle sig helt ødelagt. Og som om det ikke var nok, så kan det være at problemerne først viser sig efter et godt stykke tid. Så få flest mulige eksperter med til råds og træf så beslutningen ud fra de samlede informationer du har indhentet.