Google sælger

Min aller bedste ven gennem mange år sagde det til mig ligeud sidste forår, da jeg klagede min nød til ham om det manglende salg på min netbutik: “Du skal tage søgemaskineoptimering alvorligt, hvis du vil overleve det her”. Og han sendte mig så til et firma med speciale i søgemaskineoptimering – Concept Interest. Dem kendte han fra det job, han har. Og baggrunden for alt det her? Min netbutik med brugskunst solgte alt, alt for lidt. Jeg markedsførte den efter bedste evne på Facebook, men det gav bare for lidt salg.

Fra stilhed til travlhed

Der var så stille i mit firma, at jeg var tæt på at måtte lukke. Da jeg fik professionel hjælp til det der søgeoptimering, var det så skidt, at jeg måtte ud på markedet for at få et kviklån via denne oversigt og sammenligning for at kunne betale for opgaven. Men det var heldigvis den bedste investering, jeg nogensinde har gjort 🙂

Jeg fik lavet en søgeordsanalyse, der viste mig, hvilke ord og sætninger, fok bruger på Google, når de søger efter det, jeg har at sælge. Og det viste sig, at vel omkring 80% af de ord og sætninger var nogle, jeg slet ikke selv havde forestillet mig. Jeg fik så masser af hjælp til at få skrevet nye tekster og omskrevet de eksisterende på min shop, så indholdet faktisk passede til det, folk gerne ville læse om og måske endda købe.

Jeg fik også hjælp til konverteringsoptimering, for det viste sig, at der var flere steder på min shop, hvor folk faktisk havde svært ved at finde ud af, hvordan de skulle komme videre. Og der var også nogle varegrupper, som var vanskelige at finde.

Nu er der gået et års tid, og jeg er gået fra katastrofestemning til at have 2 ansatte! Jeg må bare slå fast, at søgeordsoptimering og alt det der med at få hjemmesiden synlig og til at sælge er en hel del undervurderet mange steder.