Hjælp til patienter

I driver jeres egen lille klinik for mennesker, der lider af Parkinson og demens. Nogle patienter skal indlægges i perioder. Oftest, fordi de skal have reguleret deres medicin – og så fordi deres egen læge gerne lige vil have foretaget nogle tjeks. I tilbyder patienterne at komme hos jeres klinik, hvor I kan varetage de fleste tests og, hvor I sørger for at hver eneste patient får, hvad han eller hun har krav på – og behov for.

De vigtige sengeborde

Lige nu skal I dog have renoveret en af stuerne. Det er en tre-sengs stue, hvor de tre herrer, der oftest bruger denne stue, som regel finder et fælles fodslag og har det ganske morsomt sammen. Det er lidt trist, at I er nødt til at lukke stuen i en lille uges tid. Men hellere det, end at skulle lave noget klamphuggeri. I skal naturligvis have nye plejesenge og sengeborde inde på den ’nye’ tresengsstue.

Det bliver en dyr affære. Plejesenge er ikke billige. Sådan lige umiddelbart. I længden kan det godt betale sig med gode plejesenge. Ikke kun fordi patienterne godt kan lide at ligge i dem. Mere fordi, de kan faktisk afhjælpe en del arbejdsskader. De kan nemlig reguleres i højden, på hovedet og ved fødderne. Dette betyder, at det gør det nemmere for personalet at hjælpe en patient ud af sengen. Fx hvis han er trængende! Og jo, sengebordene ligner ganske vist de der almindelige sengeborde, der findes på alle hospitaler.

Kan reguleres i højden

Dem I køber har bare den fordel, at også kan reguleres i højden. Og så er det altså nemt at spænde en spiserobot på dem. Det betyder meget. Mange af jeres Parkinson patienter sætter pris på at indtage deres måltider i sengen. Og når det kan lade sig gøre via en spiserobot, der hindrer spild, så kan du godt forestille dig, at glæden er ret stor.

Særlige hjælpemidler til Parkinson

Når jeres patienter har fået reguleret deres medicin og de har fået resultaterne af deres tests. Så skal de selvfølgelig sendes hjem. Det sker forsvarligt. Og ofte sker det også med ledsagelse af en assistent fra jeres klinik. Han sikrer, at patienten kommer godt hjem. Og han vil eventuelt også tjekke, at patienten har nogle af de Parkinson hjælpemidler, som I anbefaler: Det kan være en særlig kniv, der sikrer, at du ikke kan skære dig på den. Det kan være en mixer, der sikrer, at fingrene ikke bliver mixet med i cremen. Oftest handler det om små køkkenredskaber, som almindelige mennesker bare håndterer uden problemer.

Disse kan faktisk være lidt farlige, hvis man ryster på hænderne. Så: Der er ikke noget med at skrælle et æble og spise det ’direkte’ fra kniven. Vi skal jo ikke have skåret kinderne op til klovnesmil! Det kan godt være, at det er lidt omstændeligt. Men hellere for mange Parkinson hjælpemidler i hjemmet end for få. Så er du sikker på, at ingen kommer til skade. Uanset, hvor selvsikker man kan være. Og jo, det er faktisk ikke forbudt, at du selv anvender nogle af de køkkenredskaber, som er udviklet specielt med henblik på mennesker med Parkinson.