På rov i en legetøjsbutik

Familien skulle på efterårsferie i Skagen, og selv om der er masser af muligheder for forskellige aktiviteter der oppe, var vi enige om, at til denne ferie ville vi finde et nyt brætspil. Tidligere har vi spillet Domino og Ludo med børnene, men nu var de efterhånden så store, at det kunne være sjovt og lærerigt, hvis vi kunne finde et udfordrende familiespil, et spil hvor vi alle skulle bruge vores paratviden men også tænke strategisk.  

I legetøjsforretningen bugnede det med spændende brætspil til de forskellige aldersklasser, og Jonas fik straks øje på et Star Wars spil og så med det samme, at spillet var på tilbud. Da vi kiggede nærmere på spillet, blev jeg klar over, at de eneste i familien, der kendte til Star Wars, var Jonas og hans far. Dicte og jeg var i hvert fald ikke enige i, at vi skulle vælge det spil, så jeg kiggede mig om efter et spil, hvor vi alle kunne deltage på lige fod.

Mens jeg studerede hylderne med spil, kiggede Jonas og Dicte på butikkens udvalg af Lego, og deres far sludrede med ekspedienten, så jeg havde fred og ro til at finde det helt rigtige spil. Jeg fandt et brætspil, som hedder Bet your brain og kunne på æsken læse, at spillet netop gik ud på at bruge sin viden og tænke strategi. Jeg kendte ikke spillet, men fik betalt for varen, kaldte på familien og sagde, at nu skulle vi hjem for at spille Bet your brain.

Eksempler på brætspil: http://www.netgiraffen.dk/legetoej/indlaering/braetspil

Nu ved jeg ikke, hvordan du ser på det, men jeg er overbevist om, at godt legetøj er en meget vigtig del af børns indlæring, og at det bestemt ikke betaler sig at prøve at pådutte dem noget skrammel. Hvad siger du?