Musikefterskole på Fyn

Der er mange mennesker, der frygter, at skoleåret er tabt, fordi der har været så mange måneder, hvor eleverne kun har kunnet få fjernundervisning. Her i de sidste par dage, er der meget snak om, hvad der skal ske til sommer, når de ældre elever skal til eksamen. Jeg forstår udmærket godt bekymringen. Men betingelserne er jo de samme for alle. Så i virkeligheden burde der ikke være nogen problemer, kan man sige. Jo, der vil være det problem, at mange elever simpelthen ikke er kommet igennem det pensum, de skal for hele skoleåret. Men er det ikke noget, der kan indhentes?

Afgørende eksamener

Jeg tænker, det er vel kun ca. 25% af alle skoleelever, der skal til afgørende eksaminer. Resten skal for det meste kun prøves, fordi de skal trænes til de senere afgørende eksaminer. Jeg ved det ikke. Jeg er en af de meget heldige, som allerede ved, hvad jeg skal til næste år. Jeg skal nemlig på efterskole. Jeg har været skrevet op på skolens venteliste i 2 år og fik at vide, at de glæder sig til, at jeg starter hos dem efter sommerferien. Jeg fik det at vide allerede nu, så alle de bekymringer, som andre af mine klassekammerater har, er jeg fritaget for.

Musikefterskole

Det er en musikefterskole, jeg skal gå på. Og jeg glæder mig meget. Der er stadigvæk lang tid til, at jeg skal starte. Mine forældre sagde, at det er ok, at jeg kommer på efterskole. Jeg skulle bare love dem, at jeg gør det bedste, jeg kan i år. Altså til eksamen. Men fordi jeg allerede ved, hvad jeg skal til næste år, så kan jeg ligesom slappe bedre af. Jeg kan mærke på nogle af de kammerater, som jeg taler med, at de allerede er ved at stresse over tanken om eksamen. De vil gerne direkte videre i gymnasiet. Jeg ved ikke, hvorfor de har så travlt. Måske er de presset af deres forældre. Jeg nyder, at jeg ikke behøver at føle mig presset. Så jeg tager det afslappet. Jeg følger med i undervisningen og gør mit bedste. Men jeg stresser ikke.

Kan ikke vente

Jeg synes bare, at det er fedt, at jeg skal starte på musikefterskolen. Jeg får lov til at spille i et band, og vi får undervisning, i alt omkring musikindustrien. Ud over musik selvfølgelig. Jeg så, da vi var oppe for at besøge skolen engang i efteråret, at de havde et kæmpe lydstudie, og der var en af eleverne, som forklarede mig om det. Heldigvis er mine forældre ikke sådan nogle, der presser mig. Jeg ved, at de måske gerne ville have, at jeg går direkte videre i gymnasiet. Men de kan godt forstå, at jeg vil prøve noget andet og mere specialiseret. Faktisk, så er jeg også lidt træt af bøger og af at skrive opgaver. Det bliver så fedt bare at få lov til at koncentrere sig om musikken. Bare at spille og blive bedre til det. Jeg ved godt, at jeg er heldig. Men det må man gerne være.