Nyt badeværelse

Er du i gang med at bygge dit nye hus? Hvis du er, så har du helt sikkert haft en arkitekt til at hjælpe dig med at designe det, så det bliver, lige som du ønsker dig. De har jo uddannelsen til det og ved alt om akustik og lys og rum. Og så ved de, også hvor de kan hjælpe dig med at finde håndværkerne, som kan udføre selve byggearbejdet. Jeg ved det af erfaring. Jeg har nemlig selv bygget et hus engang.

Det var en god og på samme tid dårlig erfaring. Hvorfor? Fordi arkitekten, jeg havde på opgaven, tegnede et fantastisk hus, men kunne ikke arbejde sammen med interiør designeren. F kom de konstant op at skændes om køkkenbordet eller toiletkummerne, vi skulle have installeret. Det var en voldsom prøvelse for mig at prøve at holde de to gemytter i ro. Det endte faktisk med, at arkitekten bad designeren om at forsvinde. Det er nemlig arkitekten, som står til ansvar for byggetilladelsen, og han ville bare ikke acceptere, at designeren hele tiden ændrede mening. Hun, designeren, var ikke så erfaren, så det kan være, at det var grunden til, at hun hele tiden ændrede på tegningerne.

Toilet ophængt på væggen

Nu skulle det ikke være et problem, men det blev et problem. Især når vi havde diskussioner omkring indretning af køkken, bryggers og toiletter. Det kunne ikke blive ved. Blikkenslageren kunne jo ikke komme i gang, fordi den ene uge havde designeren besluttet, at vi skulle have en vægophængt toiletkumme. Den næste uge ændrede hun mening, fordi en gulvstående ville være nemmere at håndtere rengøringsmæssigt. Da hun kom med et forslag om, at væggene skulle være røde, og toiletkummerne sorte blev arkitekten fuldstændig tosset.

Han råbte og skældte hende ud. Det er ikke en øvelse for studerende, du laver søde. Du skal lave et stykke professionelt arbejde. Og her kommer du med nye farveforslag. Det er ikke professionelt, og du må overveje, om du vil blive i mit firma. Tag dig sammen. Han var rasende. Han havde forstået, at min tålmodighed var ved at løbe ud. Og ja, han havde ret. Jeg havde faktisk nævnt, at jeg foretrækker lyse rum, og i et rum, hvor hygiejnen plejes, så vil jeg gerne have hvide møbler. Fordi de er nemmere at holde rene. Ikke sådan i praksis. Der kan det komme ud på det samme. Sorte eller hvide møbler, det er ligegyldigt. Rengøringen er den samme. Men jeg foretrækker de hvide møbler, fordi det simpelthen er nemmere at se snavs eller aflejringer af kalk på dem.

Designeren undskyldte – hun forstod, at hun var gået over min tålmodighedsgrænse – og sin chefs.

Jeg må dog sige, at hun var dygtig. Hun havde mange fantastiske idéer, men hun skulle lige lære at lytte til budskaberne, kunder sender. Det kunne jeg forstå, at arkitekten ikke havde gjort hende opmærksom på. Det lærte de åbenbart ikke på designskolen dengang. Og hun var helt frisk kandidat fra skolen på det tidspunkt.

Jeg ved, at hun sidenhen har åbnet sit eget firma, og at hun har stor succes.