Slap af på en dansk bed and breakfast

Mange føler, at de skal have det optimale ud af det, når de endelig tager på ferie. De bruger store mængder tid og penge på at finde og planlægge den bedste ferie. I virkeligheden ender det tit med at være mere stressende end noget andet.

Ønsker man derimod vitterligt at have en afslappende ferie, så bør man overveje at tjekke ind på et bed and breakfast. Bed and breakfast er blevet mere og mere populært. Ikke kun som et alternativ til en enkelt nat på et hotelværelse, men også som en egentlig ferieform. Bed and breakfast steder popper op rundt omkring i hele landet, og man vil ofte blive overrasket over, hvor kort man skal hjemmefra, før man støder på et bed and breakfast.

På ferie med hjemlig hygge

Nogle steder er det private mennesker, der ganske enkelt har åbnet huset og helt bogstaveligt stiller en seng og morgenmad. Andre steder er det mere professionelt, men fællesnævneren er den hjemlige hygge, som det ofte emmer af fra et bed and breakfast.

Det er også dette, der trækker flere og flere danskere til denne ferie. For det første er det selvfølgelig en billig måde at være på ferie og komme rundt i landet. Man kan se de smukkeste dele at Danmark på en helt anden måde, når man bor der et par dage. Nogle gange vil man endda bo sammen med lokale. Den slags mennesker, der vælger at åbne et bed and breakfast, er ofte enormt gæstfrie, og er villige til at snakke om alt lige fra deres dagligdag til de lokale steder, som man bliver nødt til at se.

Et bed and breakfast adskiller sig desuden fra et hotel, i den langt mere autentiske følelse. Det er noget som mange hoteller og restauranter delvist har forsøgt at eftergøre, men det har været med minimal succes. Det er ganske enkelt ikke muligt at efterligne samtalen med et gæstfrit menneske eller den knap så sprøde bacon, som man selv kunne stå op og lave på panden, men som man nu får serveret. Bed and breakfast er på den måde det bedste fra begge verdener.

Bed and breakfast lader dig udforske det lokale

Bed and breakfast steder ligger ikke alle sammen i de store byer. Hvis man rejser i det danske land på jagt efter et bed and breakfast, vil man derfor ofte lande steder, som turister ellers sjældent får at se. Det går pludselig op for en, at alle steder har en seværdighed og historie. Ofte er det faktiske de største perler, man skal grave længst efter.

Bed and breakfast lader en nyde alle fordelene ved at bo et nyt sted i Danmark hver nat uden alle ulemperne. Du behøver ikke at flytte andet end dig selv, du behøver ikke tænke på arbejde og du behøver ikke lave din egen morgenmad.

Hvis du godt kunne tænke dig en afslappende ferie, hvor du får set Danmark på en anden måde, så bør du overveje at tage på bed and breakfast.