Brug for advokat

Har du ikke en advokat i din familie, som vil hjælpe dig, så bør du altså finde én, som du i det mindste kan tale med. Det er vigtigt. Og jeg vil gerne fortælle dig hvorfor. På et eller andet tidspunkt i dit liv vil du får brug for en advokat. Det kan være i forbindelse med et boligkøb, en ulykke eller en anden hændelse i dit liv, som du ikke er eller var forberedt på ville komme. Den vigtigste grund til, at du skal finde en advokat nu, er at du skal gøre det inden det er for sent. Det kan nemlig godt ske, at det vil være for sent. Med ’for sent’ tænker jeg ikke på, at du er afgået ved døden. Jeg tænker på, at du kan være så træt og udmattet, at du slet ikke kan overskue, om du har krav på fx erstatning.

Fra det virkelige liv

Dette er en historie, fra det virkelige liv, og den er et typisk eksempel, der forklarer dig, hvorfor du skal finde en advokat. En kvinde har igennem længere tid været igennem et sygdomsforløb, som bevirkede, at hun begyndte at tabe sig. Hun var blevet helbredt for brystkræft for 7 år siden. Kontrolundersøgelserne har været fine siden da. Men så skete der det, at hun brækkede et par hvirvler i ryggen. Osteoporose! Hun kom naturligvis på hospitalet, fik medicinsk behandling – og kom hjem igen. Hun begyndte at få mavesmerter. Mistede appetitten. Kom til lægen, som ikke kunne se noget galt med hende.

Nu skal det lige siges, at kvinden er almindelig af bygning – måske lidt til den kraftige side. En barmfager, livsglad kvinde, der altid har vidst, hvad hun ville. Men efter forsat medicinering mod osteoporose, så begyndte hun altså at tabe sig. Naturligvis. Hvis du får ondt i maven når du spiser, så siger kroppen da ”Stop, jeg skal ikke have mad. Det gør ondt på mig, når du spiser.” Kvinden tabte sig. Hun tabte sin energi og livsglæde. Faktisk så meget, at hendes familie var ved at tro, at de ville miste hende. Efter et besøg hos en veninde, havde kvinden så forlangt nogle scanninger og ekstra undersøgelser, som viste, at hendes mavesmerter hverken stammede fra strålebehandlinger, osteoporose behandlinger eller andet. Det er et problem, som blev fremkaldt ved en forkert medicinering længe inden hendes kræft brød ud. Det er så blevet vakt til live. Måske på grund af den ny medicin.

Ikke kræfter til at kæmpe

Og her er det, at efter mange års kamp mod sygdom, har kvinden bare ikke kræfter – eller lyst til at søge patienterstatning. Det er ellers noget hun burde. Hun kan få erstatning. Hun har været igennem et meget svært forløb, som også har tæret på hendes ægtefælles mod og kræfter. Et forløb, som blev fremprovokeret af en fejlmedicinering, og som har ligget og ulmet i hende i mange år. Hun og hendes ægtefælle har erklæret, at de ikke orker at klage over lægen, eller at søge erstatning. Og det er en skam. Du skal ikke ende der. Derfor skal du have en advokat, der kan tage sig af sådan en sag.