Yeezy eller Converse?

”Aha. Sagde din mor virkeligt det? Altså at dine nye sneakers ligner noget som Gravballemanden kunne have gået med?” Ja, det kan du kun sige ja til. Det sagde hun faktisk. Hun var faktisk slet ikke imponeret over dine nye sneakers. På den ene side, kan du godt forstå hende: Hun ved jo intet – absolut intet – om hvad det vil sige at gå med sneakers, der vil noget på flere måder. Hun har sådan en forstokket forestilling om, at sneakers bare er sportssko, som du tager på, når du går til tennis. Hendes egne sko er altid højhælede! Men der findes altså sneakers, der ikke bare er sportssko. Der findes sneakers, der har attitude. De laver et statement. Og de er moderne. De bruges ikke til sport. De bruges til at vise omverdenen, hvad du synes om den – og hvem du er!

Yeezy

Du har lige købt et par Yeezy sneakers her. Du viste dem til din mor. Og du kunne godt se, at dit køb ikke fik bifald fra hendes side. Men fred være med det. Det er dit valg. Og det er dig, der skal gå med skoene. Du ville dog bare ønske, at din mor forstod dit behov for ikke altid at være ham den nydelige dreng. Sådan med slips og jakkesæt. Du har behov for at vise, at der også er rebel i dig. Du er levende. Du er ikke din mors påklædningsdukke. Du er et selvstændigt menneske. Og de her Yeezy sneakers er bare perfekte. Ikke kun fordi de er et statement i sig selv. Også fordi de faktisk er ret behagelige at have på – i øvrigt ligesom gravballemandens lædersko må have været! Når din mor har afsluttet sin samtale med sin veninde om unge mænds skoindkøb – du kan høre forargelsen i hendes stemme – så vil du forsøge at forklare hende hvorfor, du valgte at købe netop disse sneakers. Yeezy sneakers er nemlig ikke kun sneakers med et lidt usædvanligt udseende. Faktisk adskiller de sig fra alle andre sneakers, ved netop ikke at ligne dem. Og det kan du lide. Der er en outsider – en éner – der kan noget, de andre ikke kan. Lige som dig.

Yeezy sneakers

Yeezy sneakers er fremstillet af materialer, som er de sidste nye inden for skomoden: Der anvendes mesh på overdelen, så foden kan ånde, hvilket betyder, at der ikke bliver dannet ildelugtende gasser. Foden får lov til at ånde. I sålen bruges der stødabsorberende materialer, så de er gode at gå eller løbe i. Og ja, de har et unikt – næsten sådan aerospace design. Helt specielt. Det skal din mor have at vide. Og hun kan få lov til at prøve dem, hvis hun tør! Du er i hvert fald glad for, at du har købt et par Yeezy sneakers. Det bliver fedt at få dem på om få uger, når du skal starte på skolen igen. Der vil helt sikkert blive lagt mærke til, at du har forandret dig her i løbet af sommeren – og at du tør stå frem, som den du er. Du gemmer dig ikke længere bag de pæne brands og klæder.

Gode gamle Converse

De gamle nedslidte sneakers er blevet smidt ud. Det var på tide. Men du ville sådan set godt selv have gjort det. Din mor skulle ikke have gjort det for dig. Det er nemlig ikke altid nemt for dig at skille dig af med ting, du har været meget glad for. Og det her par Converse sneakers var bare så kære. Du ved, det var en rigtig gammel model, som du bare har brugt i årevis. Der har været dage, hvor dine fødder svedte i dem. Der var dage, hvor dine fødder frøs i dem. De fleste dage har dine fødder bare haft det godt i dem. Du ville gerne have taget afsked med dine Converse Chuck Taylor sneakers på en pæn måde. Men sådan blev det altså ikke. Din mor kom dig i forkøbet.

Hun har dog gjort en god gerning. Hun har sørget for at sende dig penge, så du kan købe et par nye sneakers. Og du kan se, at hun har overført rigeligt med penge til nye sko. Så måske skal du benytte dig af det. Gå i byen og finde et nyt par Converse sneakers. Og eventuelt noget makeup, som kompensation for, at du ikke selv kunne tage afsked med de elskede gamle sneakers.

De “nydelige sko”

Du ved godt, at din mor et eller andet sted håber på, at du kommer hjem med et par nydelige sko til unge piger. Hun bryder sig ikke om, at du går så meget i sneakers. Sneakers er – ifølge din mor – et par sko, man tager på, når man skal ud og gå for at få motion. Det er ikke sko til almindeligt hverdagsbrug. Hun har ikke rigtig føling med, at sneakers ikke længere kun er sko til gang, løb eller sport. Sneakers er blevet sko, vi har på til hverdag. Og Converse sneakers er en af de allermest populære modeller til netop hverdagsbrug. Du kan jo bare gå en tur i byen. Prøv at tælle hvor mange par Converse sneakers, du ser på fødderne af unge piger og drenge, der har det sjovt.

Klassisk mærke er stadig in

Det er dog lidt pudsigt, at de unge vælger en klassisk sneaker som fx Converse. Måske har det noget at gøre med, at prisen på Converse sneakers er tilgængelig for de unge, som selv må sørge for at spare sammen til deres tøj. De får måske lommepenge af deres forældre, men det er jo et begrænset beløb. Så, der er måske ikke råd til de helt dyre sneakers, der også findes på markedet. Så de unge gør et godt og smagfuldt valg, når de vælger at købe Converse sneakers.

Det er nemlig flotte sko. Med et unikt og meget genkendeligt design, der vidner om, at de har været under udvikling i rigtigt mange år. Converse sneakers har faktisk været i produktion i længere tid end alle andre kendte sneaker brands. Måske er det også en grund til, at de unge vælger at købe netop dem? Converse sneakers har en lang historie, som det er værd at fortælle og huske.