Dykkerkursus med certifikat

Flere og flere har fået øjnene op for, at vores liv ikke kun er en gang her på landjorden! Vi har opdaget, at der er en meget stor verden at udforske ude på havet. Derfor er vi begyndte at tage dykkercertifikat med Diving 2000. Hvis vi ikke allerede har et. Vi har hørt om sømænd, der har rejst på alle havene. Vi har læst om forskellige forliste skæbner, der kommer til rigdom og magt. Vi har hørt om søuhyrer og andre mystiske væsener, der lever dybt nede i vandet. Jo, det er en spændende verden at udforske havbunden og det liv, der gror og bor i vandet.

Udforske det ukendte

Og ja, selvom vi ikke drømmer om at finde en eller anden pirats guldskat i et gammelt skibsvrag, som vi kan udforske på nogle meters dybde, så er det spændende alligevel. Og ja, fantasien må da gerne løbe lidt af med os, når vi dykker. Det skader da ikke at kunne fortælle nogle gode historier om store fisk vi har mødt – eller om kilometerlange tangplanter, der bare ligger der og bølger med strømmene i vandet. De små uhyrer, som vi møder undervejs, bliver lige pludselig meget større i vores hukommelse. Det er lidt sjovt.

Et dykkerkursus er første skridt

Det sjoveste for nogle af os, der har taget et dykkerkursus, er at opleve, hvor begejstrede nye dykkere bliver, når de dykker i havet – sådan for første gang. De første dyk sker jo i en svømmehal, hvor de ligesom ikke kan blive besnæret af fisks flotte farver eller af mærkelige klippekonstruktioner i havet. Der i svømmehallen ved de ligesom, hvad de møder – og de koncentrerer sig derfor bedre om, hvad de skal være forsigtige med – og opmærksomme på. Men når det første dyk i havet sker, så kommer de som regel tilbage med en entusiasme, der er helt vild. De kan ikke få nok. Vil bare gerne dykke igen og igen.

Her kan det være lidt svært at få dem til at falde til ro. Og det er jo vigtigt, når du dykker: Du skal være rolig. Det kan godt være, at du bliver totalt besnæret, når du ser, hvor smukt en fisk bevæger sig i sit element: Havet. Du kender måske fisken fra fiskehandlerens køledisk, hvor den ligger og ser lidt grim ud. I vandet bliver den til et helt andet liv.

Små og store erfaringer

Det er den slags små erfaringer, du får på dit første dykkerkursus, som du skal følge, hvis du vil have et dykkercertifikat. Det kan også godt være, at du kommer til at dykke et sted, hvor der er et gammelt skibsvrag, som du gerne vil udforske. Det kan være en ubåd fra 2. verdenskrig. Eller et ældre vrag. Det kommer helt an på, hvor du skal dykke.

Men du skal altid være helt rolig, når du dykker. Og du skal have en masse udstyr, så du kan holde til at dykke i den region, som du besøger. Det kan være, at du skal dykke nede i Middelhavet. Det kan også tænkes, at du skal dykke her i de køligere farvande i Danmark.