Enten Florida eller Hawaii

Her er altså varmt. Rigtigt varmt. Vejret er også fugtigt. Det er faktisk ubehageligt. Man klistrer. Sved mellem fingrene. Den triller også ned ad ryggen. Det er i virkeligheden ikke sjovt at skulle lege turist her i Florida, når vejret er sådan. Hvis der bare var en lille brise, så ville det være til at holde ud. Men Lige nu er det en lidelse at være på shopping‐tur med min kone og børn. Jeg ville helst sidde ved poolen med en kold drink og bare dase. Men det har vi nu gjort i 5 dage, og min kone vil vist gerne på indkøb. Hun har læst, at der er nogle gode steder, hvor hun kan se på mode og shoppe.

Hawaii for mig

Så vi er taget til Orlando for at shoppe og komme i Disneyland. Det havde vi lovet ungerne, og de er ellevilde af spænding. Men jeg ville ønske, at vi havde valgt at rejse til Hawaii. Jeg tror faktisk ikke, at der er lige så varmt dér, som der er her. Men skaden er sket. Familien besluttede, at det skulle være Florida. Vi havde valget mellem rejser til Florida eller rejser til Hawaii. Det var Disneyland, som blev afgørende for det endelige valg. Børnemagt!

Florida er cool nok

Ok, det er ikke dårligt at være i Florida. Her er faktisk ret lækkert. Hotellet, vi bor på, er fint, og poolen er vores yndlingssted at være. Men lige i dag, hvor her er ekstra fugtigt, har min familie så bestemt, at den står på Disneyland. Jeg tænker, at hvis temperaturen og fugtigheden fortsætter i det her leje, så opgiver jeg min drøm om at besøge en alligator-farm. Det vil den store af vores børn bare blive skuffet over. Han elsker krybdyr og har glædet sig til at se alligatorer. Du ved, sådan rigtigt levende alligatorer. Vi skal være her i 14 dage mere, så vi når det nok. Vi havde bare lagt en plan om, at dagene midt i ferien skal være de ’aktive’ dage, hvor vi oplever noget, ser noget og gør en masse sammen, så vi også har noget at snakke om de sidste dage, hvor vi bare skal slappe af.

Det er sådan, vores ferier udformer sig: 5 – 7 dage med totalafslapning: Vi kommer os over jetlagget, finder lige sammen og nyder at være et andet og fremmed sted. De næste 5 – 7 dage bruger vi så på at opleve ting og sager, så ingen er utilfredse. Vi får hver især lov til at bestemme én oplevelse, vi alle sammen skal på, og så finder vi i fællesskab nogle flere oplevelser. Min yngste bestemte Disneyland, og min kone bestemte sig for shopping. Min ældste bestemte, at besøg på en alligatorfarm lige var det, vi skulle. Og jeg har en drøm om at se Universal Studios. De sidste 5 – 7 dage bruger vi så på at slappe af og begynde ganske langsomt at lade op til en lang rejse hjem. Og en start på et nyt skoleår. De sidste 5 eller 7 dage bliver også brugt til at nå det, som vi ikke nåede den forrige uge.