Ferie til efteråret

Familien har dømt. Vi skal simpelthen på ferie til efteråret. Ikke før. Jeg havde ellers håbet, at vi kunne komme afsted i slutningen af juli eller begyndelsen af august. Men stemningen i familien er, at vi venter, til vi kan være sikre på, at vi kan komme afsted.
Det undrer mig lidt, at der er den holdning blandt børnene. De plejer da at være ellevilde, når jeg foreslår, at vi tager på en rejse sydpå.

Charterferie

Vi kigger ofte på charterrejser og charterferie her i familien. Men denne gang, så har jeg virkeligt en mistanke om, at min mand har været tidligt ude og tale med ungerne om, at det slet ikke er sikkert, vi kommer på ferie til sommer. Selv er jeg ret sikker op, at vi godt kan komme afsted. Det giver ikke nogen mening, at de store selskaber ikke kan komme tilbage til forretningerne. Og de store flyselskaber? Mange af dem har jo staten som medejer. De skal da i gang. De kan ikke køre på de sidste liter kerosin. De skal have maskinerne på vingerne. Ingen tvivl om det.

Vi må vente lidt

Men min mand har altså allerede talt med drengene om, at vi nok ikke kan komme afsted så hurtigt som jeg gerne, vil det. Og jeg ville virkelig gerne afsted nu. Helst i går faktisk. Men det kan jeg godt se, ikke kommer til at ske. Hvis vi skal sydpå, så bliver det tidligst til efteråret. OK. Så har vi da tiden foran os til at finde den helt rigtige rejse.

Egentlig, så kan det være, at vi finder en rigtig billig rejse, nu hvor vi har tiden til at lede. Der er jo mange billige rejser at finde. Men man finder måske ikke altid lige det, man har mest lyst til. Man går lidt med kompromis, fordi prisen er lav. Det behøver jo ikke at være sådan. Det er da tidligere sket, at vi har fundet afbudsrejser, der virkeligt var eventyrlige. Så man behøver ikke at gå på kompromis.

Planlægger Mallorca

Man skal bare tage sig tiden til at planlægge på en ’ustruktureret’ måde. Altså det, jeg mener, er, at hvis du nu ser efter rejser til Mallorca her og bare ikke kan finde noget, der passer til de datoer, hvor du har sagt, at du vil have ferie, så vil jeg sige, at du har grebet det forkert an. Hvis du nu siger til dig selv, at du vil på ferie et eller andet eksotisk sted og begynder at lede efter afbudsrejser dertil, så er jeg sikker på, at du kan finde drømmerejsen. Og så skal du bare planlægge omvendt. Måske er afbudsrejsen planlagt til, at afgangen sker den. 8/10 og varer, en uge frem, ja så sørg for, at du får ferie fra den dato. Det behøver ikke at være svært. Måske kan det blive et lille problem for dig at få ferie uden lang tids varsel i skolernes ferie. Men som regel behøver det ikke at være et problem. Så lad ikke datoerne binde dig på forhånd. Lad dine ønsker binde dig. Du lærer og oplever mere på den måde.