Er Vanløse København?

Det er ved at være påske, og vi har gjort rent i hele huset. Her dufter frisk, og vi er glade. Også selv om vi ikke kan være sammen med min bror, hans kone og deres børn. Det har vi ellers en tradition for. Men ikke i år. Vi må nøjes med at skype sammen med dem. Sender dem billeder af frokostbordet, når vi kommer så langt. Vi har da også sendt dem billeder af vores arbejde her i huset – og haven. Min mand har sendt dem et billede af sig selv, hvor han står på en stige og er ved at pudse vinduerne udenfor. Han står i en temmelig akavet stilling kan jeg se. Det ser ret fjollet ud.

Vanløses vinduespudsere

Min bror sendte ham et svar tilbage lige med det samme: ”Vinduespudser Vanløse? Haha” Min mand forstod godt, at det bare var for sjov, men han blev alligevel lidt fortørnet over svaret. Så han skrev tilbage: ”Har du måske selv prøvet det? Det er ikke nemt. Du skal have respekt for din vinduespudser.

Prøv København

Har du søgt efter ”vinduespudser København”? Ellers bør du gøre det, fordi det er rart at kunne se ud ad vinduerne – især hos dig med den smukke udsigt, du har.” Det sidste blev skrevet, fordi min mand lige ville ’bløde op’ for den lidt aggressive tone, han brugte i sin besked tilbage.

Teknikken til stribefrie vinduer

Og så havde de en stor diskussion om forskellige teknikker til, hvordan man faktisk skal pudse sine vinduer. Den er ret sjov at læse, men den er for lang til at jeg referer den fuldstændigt. I korthed gik den ud på, om man skal bruge særligt vinduespudsemiddel, eller om man selv kan lave sit eget sæbevand til vinduerne.

Jeg anede ikke, at min mand nærmest var blevet ekspert i vinduespudsning. Det er første gang, han har gjort det stykke arbejde. Er det alle mænd, der er sådan? Når de har gjort noget bare en gang, så ved de alt om det? Jeg ved det ikke.
Men min mand insisterer altså på, at næste gang, der skal pudses vinduer herhjemme, så skal vi have fat i en professionel vinduespudser. Han blev vist lidt øm i ryggen af at stå i den akavede stilling.
Jeg spurgte ham om, hvorfor vi skal have en professionel til at gøre det for os næste gang.

Jeg tænkte, at nu har vi en vinduespudserekspert i familien. Men jeg fik at vide, at han sikkert ikke vil have tid til det. Han håber at kunne komme i gang med sin egen virksomhed igen snart. ”Nå, men hvem skal det så være? Har du allerede fundet den vinduespudser, vi skal bruge?” Hans svar var, at det havde han ikke endnu, men han ville sørge for at finde en snarest. Han tænkte, at han ville gå på nettet og finde den bedste og billigste. Bare søge på Vinduespudser København og omegn. Da jeg så ham med sin tablet i hånden den samme aften, var han faktisk i gang med at lede efter vinduespudsere i Vanløse.