Fra lejlighed til parcelhus

For godt og vel at halvt år siden traf vi beslutningen i vores lille familie om at flytte fra vores ejerlejlighed og i et parcelhus. Vores datter var på det tidspunkt lige fyldt et år, og min mand og jeg vil helst have, at hun vokser op i et hus med egen have, som hun kan lege i. Vi regner da også med at skulle have mindst et barn mere, og så er det rart, at børnene ikke skal ned fra en lejlighed på første sal, hver gang de skal udenfor en dør. Vi benyttede i øvrigt Max Mardorf som mægler – heldigvis.

Vi havde en grundig snak med banken om vores ønske, og banken gav os grønt lys til at gå på boligjagt og gav os en pris, vi skulle holde os indenfor. Vi havde selv en køber på hånden til vores ejerlejlighed, så et salg var en nem sag.

Vi fandt ret hurtigt vores drømmehus – i hvert fald hvad beliggenheden angår, for det er et ældre og noget forsømt hus. Det var til gengæld langt billigere end den grænse, banken havde givet os, så vi valgte at købe det og så bruge et par hundrede tusinde på en total renovering af huset.

Det har været et spændende og lærerigt projekt, som vi netop har lagt sidste hånd på. I starten af ombygningen løb vi ind i et stort held, da min mands onkel, som vi dårligt nok har kendt, gik hen og døde og efterlod min mand knap 100.000 kroner i arv.

Vi var enige om, at pengene skulle bruges til at gøre vores nye hus ekstra lækkert. Så vi gik med det samme i gang med at ændre noget i den planlægning, vi ellers havde foretaget. Vi besluttede blandt andet, at vi ville have nye trægulve i hele huset, som så også skulle forsynes med gulvvarme, for det er nu en gang lækkert.

Ligeledes besluttede vi at få LED belysning overalt, så vi kunne spare lidt på strømmen fremover.

Vi kasserede de køkkenelementer, som  vi havde planlagt at indkøbe, men heldigvis ikke havde købt endnu, og erstattede dem med nogle i langt højere kvalitet.

Vi havde fra starten planlagt et helt nyt badeværelse i et af husets ret mange værelser, og så ville vi renovere det bestående badeværelse og bruge det som gæstetoilet eller ekstra badeværelse, om man vil.

Vi havde i den forbindelse støvsuget internettet for tilbud på billig VVS – for eksempel her, og vi havde da også fundet noget pænt udstyr, som vi sagtens kunne leve med i vores nye badeværelse. Men økonomien tvang os til at afstå fra det, som vi allerhelst ville have.

I kraft af min mands arv kunne vi nu lægge planerne om og blandt andet udstyre badeværelset med et væghængt toilet, som jeg i høj grad ønsker mig, selv om det er en del dyrere. Også de armaturer, vi oprindeligt havde udset os, skiftede vi ud med nogle andre med et langt flottere design.

Det var netop vores badeværelse, som var det sidste, der blev færdigt i huset, og i går kunne vi begge to tage vores første brusebad i det nye badeværelse. Det var lækkert og en virkelig dejlig oplevelse i kraft af det lækre udstyr på badeværelset.