Giftes med ægtepagt?

I mødte hinanden til en fest. Et par venner havde inviteret jer til deres fejring af at have været sammen i 10 år. Sjovt nok havde I aldrig mødt hinanden før hos dem – men der skal jo altid være en første gang! I talte godt sammen. Dansede under festen. Og ja, forelskelsen kom som et lyn. Du mødte hans to børn. Han mødte dit barn. I brugte mere og mere tid sammen – som en lille (stor?) familie. Nu har I så besluttet, at I også skal holde fest. En slags bryllupsfest. Naturligvis skal jeres venner have en særlig rolle at spille ved den lejlighed. Det bliver ikke som forlovere. Men som vidner.

Giftes – men hvad med særeje?

I har besluttet, at I vil giftes og leve sammen. Resten af jeres liv. Det bliver derfor en vielse på rådhuset. Det er jo en ret sød historie, som mange mennesker (par) faktisk oplever. Men inden vielsen har der faktisk været lidt skærmydsler imellem jer. Du vil gerne have, at I laver en ægtepagt, fordi du vil gerne have at dit barn får ret til din formue, hvis der sker noget med dig. Din partner har ikke overvejet spørgsmålet om ægtepagt, særeje og formuefordeling.

I har jo ikke nogen grund til at tro, at I skal skilles. Du har dog insisteret på, at I får særeje, så en eventuel skilsmisse ikke bliver endnu et problem, når I skal lave bodeling og dele formuen. Man ved jo aldrig. I har begge to mislykkedes ægteskaber bag jer – og ingen af dem var fredelige.

Den ekstra sikring

Så, selvom I er ret sikre på, at denne gang er det den rigtige person, I vælger, så har du alligevel en lille frygt i dig. Og den vil du gerne bekæmpe – netop ved at få en ægtepagt, der sikrer dig selv og dit barn. Heldigvis er din partner forstående og medgørlig. Han forstår sådan set godt dine tanker og ønsker. Han har bare aldrig selv været i en situation, hvor han tænkte over formue, skilsmisser og gæld. Tingene skete bare for ham.

I har derfor skullet finde en familieadvokat, der kan hjælpe jer med at få lavet en ægtepagt. Det var ligesom naturligt, at det skulle være dig, der kontaktede sådan en advokat. Og det fik dig til at blive lidt knotten. Hvorfor? Fordi du opfatter det som om, at din partner er lidt ligeglad med jeres fælles fremtid, da han ikke vil deltage aktivt i søgningen efter en god familieadvokat. Og den tanke nager dig.

Den bedste familieadvokat

Et fælles liv betyder da også, at der er nogle opgaver, som I skal løse i fællesskab. En af dem er fx at skabe de bedste rammer om jeres ægteskab. Og her synes du, at din partner svigter. Ikke desto mindre så er du nu i kontakt med den bedste familieadvokat, som din veninde har anbefalet. Han har erfaring med at udfærdige ægtepagter og vil gerne påtage sig at få den tinglyst, så I kan koncentrere jer om den store begivenhed: Brylluppet. Og ja, når ægtepagten er lavet, så vil du glemme alt om din partners svigt og nyde livet sammen med ham.