Bekymret uden grænser

Her på det sidste har du gået og bekymret dig meget over din far. Han er syg. Du ved, at hans sygdom en eller anden dag vil slå ham ihjel. Du ved dog ikke hvornår. Det bekymrer dig dog så meget, at du hele tiden går og tænker på sygdom. Ikke kun din fars. Også sygdomme, som måske rammer dig. Du lider af helbredsangst. Det er faktisk overvældende modbydeligt. Men du kan ikke slippe tankerne om, at du selv eller din far er syg. Du er faktisk inde i en meget ond spiral. Din angst ødelægger dit hverdagsliv.

Intet godt ud af det

Og den gør bestemt ikke noget godt – hverken for dig eller din far. Når du besøger ham, vil du jo gerne være positiv og give ham nogle gode vibes. Ja, der er faktisk dage, hvor det er din far, der med sit smittende gode humør giver dig de gode vibes. Du skal derfor gøre noget ved den helbredsangst, som du i virkeligheden lider af. Jo, der er en god grund til, at du har udviklet angsten. Men du kan ikke leve med den resten af dit liv. Så, konklusionen er, at du bør gå i terapi.

Du skal hjælpes med terapi

Helt konkret, så er forslaget, at du går i metakognitiv terapi i København, så du hurtigt kan lære at få dine tanker drejet i positive retninger – og dermed væk fra sygdom. Det er nemlig det, metakognitiv terapi har sigte på: At lære dig, at kontrollere dine tanker, så dit tankefokus ikke centreres om det, der bekymrer dig. Ved at få drejet tankerne giver du nemlig din psyke en mulighed for at kunne regulere sig selv. Det er denne selvregulering, der skal til, for at du bliver et psykisk rask menneske. Uden angst lidelser.

Du skal derfor lære nogle helt bestemte øvelser, der hjælper dig til at dreje tankerne væk fra det, der gør ondt og som fremkalder angsten. Der findes mange øvelser til metakognitiv terapi og du kan ikke regne med, at du kan lære dem alle sammen lige med det samme. Det vil tage tid. Men du vil hurtigt kunne mærke resultaterne: Du får det bedre. Din angst fortager sig. Stille og roligt. Din psyke er nemlig ved at regulere sig selv. Det sker ikke fra den ene dag til den anden.Læs også denne artikel om emnet: Ny terapeutisk behandling.

Mange har glæde af gruppeterapi

Men det er faktisk sådan, at du ikke behøver et årelangt forløb – og så er der faktisk mange, der har glæde af terapien i grupper. Og så er der en stor fordel for dig ved at bo i København. Her kan du nemlig få terapi online. Du skal dog først lige finde en certificeret terapeut. Og det ved du godt, at du kun skal bruge højest tre minutter på: Du googler bare ”metakognitiv terapi København” og så vil du få en del henvisninger.

Du skal så bruge lidt tid på at sikre dig, at terapeuterne faktisk har uddannelse i metakognitiv terapi. Det er nemlig ikke en del af det pensum, som psykologer normalt kommer igennem på deres studie. Du skal altså i kontakt med en specialiseret psykolog, der har fået særlig træning i denne terapiform. De kan være lidt svære at finde – men de er der.