Glemte ophæng til TV

Nu er vi så kommet igennem Black Friday, Cyber Monday og julen. Der er blevet lavet et godt indhug i økonomiens opsparinger. Alligevel er vi glade. Opsparingen fortsætter efter nytår. Tid til at stramme livremmen lidt ind. Ikke kun af økonomiske årsager. Det ekstra kilo skal høvles af. Så vi sparer lidt ekstra i januar. Men der dog noget, som virkeligt er irriterende. Og i mit tilfælde, så er det, at jeg ikke sørgede for at købe et TV ophæng samtidigt med, at jeg købte et nyt og større TV apparat.
Der er gået ret lang tid. Jeg har ønsket mig den store fladskærm i meget lang tid. 70 tommer. Det er en hel væg, der skal dækkes. Og jeg fandt selvfølgelig, apparatet på nettet. Faktisk – helt ærligt: Jeg har fulgt med i prisudviklingen på netop den model, jeg ønskede mig, i meget lang tid. Og nu har jeg så købt den.

Står bare der

Den står bare i sin sikre indpakning med bølgepap og bobleplast. Lænet op ad den væg, som den skal hænge på. Og jeg er så sur over, at jeg ikke købte TV ophænget, sådan som de forslog det på sitet, jeg købte apparatet fra. Hvad betyder det i praksis for mig?

Ja, i første omgang betyder det, at jeg er nødt til at bruge tid på at sætte mig ind i, hvilket TV ophæng der passer til mit nye apparat. Det kan jeg ret hurtigt google mig frem til. Men i næste omgang betyder det så, at jeg er nødt til at lede efter netop den model, så jeg ikke laver et fejlkøb. Og det kan tage tid.

Det er jo ofte sådan, at mange shops, der sælger elektronik udstyr, har forskellige koder for den samme vare. Det betyder, at jeg skal lave sammenligninger. Jeg skal sidde der og krydstjekke den ene oplysning efter den anden. Det er tidskrævende. Og jeg har ikke, tålmodigheden til det. Derfor: Næste gang jeg skal have et nyt apparat til mit hjem – fx et TV apparat – så vil jeg bestemt ikke undlade at kigge på andre produkter, der bliver anbefalet som køb sammen med TV apparatet. Især ikke, hvis der er tale om TV ophæng. Det er nemlig meget nemt at komme til at tage fejl. Det er nemt at blive forvirret, når der bliver skrevet om tommer og cm.

Det helt rigtige ophæng?

Og når der så også kommer forvirring ind omkring, hvor tæt eller fjernt fra væggen TV apparatet vil være, hvis jeg køber det ene eller det andet TV ophæng, så er der bare ikke en eneste chance for, at jeg køber. Jeg vil derfor vælge at stille apparatet på et TV bord, der måske er for lille. Tænker du over det som e-shop-ejer? Du har et ansvar for, at jeg får den korrekte information om produktet, jeg køber – og om produkter, jeg kan bruge i sammenhæng med det. Hårde ord her i januar. Men de er ment godt – og de er helt ærlige. Derfor: Giv os forbrugerne, du er afhængig af flest mulige oplysninger og valgmuligheder.