Sommerferien i år

Nu er det nok. Der skal gøres noget. Du sidder der i din bolig sammen med familien. I sumper ned i vinterdepression. Mørket er ved at gøre jeres liv til et vanvid. Vågner I – så er det mørkt. Tager i på arbejde, så er det mørkt. I arbejder i de få timer, hvor der faktisk er dagslys. Når I får fyraften, så er det mørkt. Køreturen hjem er ikke sjovt. Der er en eller anden med langdistancelysene tændt lige bag ved dig. Motorvejen er en smule fedtet efter snefaldet. Du når endelig hjem – i mørke – til en hyggelig og varm bolig. Dine børn har bagt teboller. Det kan du tydeligt se i køkkenet. Men de har også sørget for, at der er en friskbagt bolle til dig. Med din bedste te i dit favoritkrus. Du sætter dig ved bordet, og I snakker. Om ferie. Mørket og kulden får jer til at tænke på, hvor dejligt det var bare at kunne lægge sit håndklæde på stranden og lade solen brune kroppen. I taler om, hvor dejligt det vil være, hvis I kan komme afsted igen til sommer.

Tanker om Italien

Sandsynligvis er der intet, der vil forhindre jer i at kunne komme på camping i Italien igen. Der er ikke tegn på, at vi skal ind i strenge lockdowns igen. Og med vaccine, tests og eventuelt også medicin mod Covid, så er chancerne for, at vi ikke må rejse ud af landet igen til sommer meget små.

Imens I sludrer om muligheden for at komme på camping igen, kommer du til at tænke på, at du faktisk gerne vil se Adriaterhavet. Du har aldrig været der. De gange, hvor I har været på camping i Italien, har det været ved Gardasøen eller helt ovre ved grænsen til det sydlige Frankrig.

Camping er genial familieferie

Derfor foreslår du familien, at I undersøger, hvordan I kan komme på camping ved Adriaterhavskysten. Du har selv en idé om, at I skal ned til Venedig, og så dreje til venstre for at komme dertil. Men er det nødvendigt? Venedig har I besøgt. Det var faktisk en flot oplevelse. Men også meget trættende. Der er alt for mange turister i Venedig. Måske er det så løsningen at køre uden om Venedig. Måske direkte ned til Ancona og så begynde at udforske derfra. Eller, man kan jo køre lidt længere til venstre efter Venedig. Der er da også smukke kystområder. Godt nok kommer man lidt tæt på Kroatien. Men gør det noget? Kroatien er jo også et smukt land.

Så måske er det klogt at starte med at udforske Adriaterhavet ved at starte med at booke en camping ved Adriaterhavets nordligste kyst. Derfra kan udforskningen så starte. Enten i den østlige retning mod Kroatien eller den syd-sydvestlige langs den italienske støvles bagklap! Dine tanker farer afsted. Du er allerede nede i Italien. Dit sind bliver blødt og harmonisk, når du tænker på Italien og camping ved Adriaterhavet. Ved du, hvad det betyder? Det betyder, at du skal booke jeres sommerferie allerede nu. Camping i Italien. Ved Adriaterhavet!