Indpakning engros

Der lå papir overalt. Det var så skønt at se børnenes glæde over de julegaver de fik. Jeres yngste datter gik jo næsten helt amok over det der ’lav dine egne smykker sæt’, som hun fik. Hun flåede gavepapiret af, da hun fik pakken. Hun havde nemlig gættet, at det lige præcist var det sæt, som hun ønskede sig. Jeres store dreng blev også henrykt over den nye robot fra Lego, som I gav ham. Og ja, I var virkeligt glade for at de webshops, som I havde købt gaverne hos, havde det der tilbud om at få æskerne gaveindpakket. Det er altid rart at slippe for selv at skulle gøre.

Engros gavepapir

I skulle ikke bruge penge på at købe gavepapir engros til indpakningen. I vidste, at det ville være særligt gavepapir med julemotiver, som de webshops ville bruge. Og sådan skal det være. Gavepapiret er jo med til at gøre juleaften og første juledag til rigtig jul: Det har julemotiver. Det ligger spredt – revet i stumper og stykker – ud over hele stuegulvet – og det kan tage lang tid at få det samlet sammen og smidt til genbrug. Men sådan er jul. Og sådan skal den være. I har dog fået styr på alt gavepapiret. Der er blevet gjort rent i hele huset. Og der er ikke andet at sige lige nu, end at det har været en skøn jul.

Rutine med emballage

Nu handler det så om, at I skal ind i den nye hverdagsrutine, hvor børnene skal i skole. Juleferien er ved at være forbi. I skal have rettet op på det der med at sove længe. I skal have slankemad i de kommende uger – lige indtil vinterferien. Og du tænker derfor på at lave indkøbslister, og du bander allerede over, at du skal i supermarkedet – ligesom resten af den danske befolkning også skal. Du ved, at du også kommer til at bande over al den emballage, som du skal pakke madvarerne ud fra. Hvorfor skal et kålhoved virkeligt pakkes ind? Er det fordi det er økologisk – eller er det bare fordi, vi har fået en alvorlig forskrækkelse da Covid var på sit højeste? Er der særlige regler?

Du ved det ikke. Er sådan set også lidt ligeglad. Så længe du kan få de madvarer, du har brug for. Og ja, januar og de første uger af februar bliver måneder, hvor kål kommer til at spille en stor rolle i jeres madplaner. Pyt. Så længe du kan komme af med den emballage som hvidkål, broccoli, spidskål og grønkål er pakket ind i, så er du tilfreds. Og ja, du er da glad for at se, at kålene er pakket ind i miljøvenlig emballage. Det er da i det mindste noget.

Men når det kommer til den skiveskårne pålæg, som du skal købe til madpakkerne, så er du ret meget mere på vagt. Er det miljøvenlig emballage, det er pakket ind i? Det er du ikke helt sikker på. Der bliver jo oftest skiltet med, at det er emballage, der er nem at åbne. Og det ved du med sikkerhed ikke altid passer.