Dør eller væg?

Du har lige opdaget, at I har fået en alvorlig fugtskade i det store badeværelse. Og det ærgrer dig. I bliver nødt til at få skaden udbedret, så I undgår, at fugten breder sig. Og det betyder, at I skal se frem til en sommerferie på budget. Pengene skal nemlig bruges til at få skaden repareret. Og da I nu alligevel skal have håndværkere til at hamre og banke, så har I besluttet at få renoveret badeværelset totalt. I har nemlig en idé til, hvordan det kan blive et rarere og mere funktionelt rum at opholde sig i – for hele familien. Det er faktisk bare noget med at hele planen for badeværelset skal drejes 90 grader. På den måde vil I både kunne få mere lys ind i brusenichen – og I vil kunne undgå, at I må stå tæt sammen hver morgen, når I børster tænder, fordi I vil kunne danne plads til to rigtigt store håndvaske. Og ja, der vil også blive bedre plads til vaskemaskine og tørretumbler.

Foldbar brusedør?

Du har også en idé om, at I kunne få det virkeligt smart ved at få sat sådan en af de der brusedøre, der ligesom folder sig sammen i brusenichen. Og det vil jo være rart, hvis du ikke skulle træde ud på et koldt og vådt gulv hver morgen. Det har prioritet. Du har da også været på nettet, for at se hvilke produkter, der findes til brusenicher. Du søgte på ”Brusedør” og fik en masse gode forslag. Et af de sites, som du besøgte, have massevis af brusedøre i glas. Smart og funktionelt. De havde også brusevægge. Men du kunne ligesom se, at en brusevæg i stedet for en brusedør ikke vil passe godt ind i jeres badeværelse. Så selvom det er en smart og smuk løsning, så bliver det en foldedør, I skal have, så brusenichen kan blive afskærmet godt.

Morgenbadet

Du har lige åbnet øjnene. Klokken er 7:15. Du strækker dig i sengen. Vender dig om. Vil gerne sove bare i et kvarter mere. Du kan høre, at din hustru er i bad. Hun nynner. Det betyder, at hun har sovet godt. Det er sådan en vane hun har: Nynner hun, så betyder det godt humør. Er hun tavs, så er det en dag med en dårlig start. Du har lagt mærke til, at lige siden I fik sat badeværelset i stand, så nynner din hustru hver morgen. Har det noget at gøre med, at I fik renoveret badeværelset totalt, og at der derfor er meget mere lys i det nu? Måske. Mangel på lys har jo den effekt, at nogle mennesker får vinterdepressioner. Og din viv har sådan en tendens.

Glas er lækkert til brusenichen

Du tænker. Det var godt, at I besluttede jer for at få sat badeværelset i stand. Der var mørkt, fugtigt og kedeligt. Nu er der lys – og der er ikke længere noget med, at I står og leder efter shampoo og sæbe i brusenichen. Den er nemlig blevet revet ned.
I overvejede at sætte en brusedør fra Design4Home i brusenichen, men da en ven foreslog, at I satte brusevægge af glas op i stedet for og derved kunne danne en gennemsigtig bruseniche, så var det jo indlysende at gøre det. I købte to brusevægge, som blev sat op parallelt til hinanden. De blev suppleret med endnu en brusevæg, som dog står – frit – i god afstand til de to parallelle, så den ligesom udgør en brusedør, uden at være det. Det er en god løsning: Dels undgik I at skulle beslutte jer for hvilken type af de mange brusedøre, der findes på markedet, I skulle vælge, dels giver den masser af rum og luft. Og den tillader lys og frisk luft at trænge ind fra vinduet.