Liberalist og hash?

Det er meget tænkeligt, at mange vil betragte mig som liberal og dermed en ægte liberalist, men der er undtagelser i min liberale tilgang til verden. En af undtagelserne er min holdning til hash og andre euforiserende stoffer: Jeg er i den grad imod det! Som fra til fem børn i teenagealderen er jeg derfor en flittig kunde hos Ferle, hvor jeg køber narkotests til at teste mine børn med.

Ja, jeg tester mine børn

Jeg har ikke den fjerneste berøringsangst for at teste mine børn for spor af stoffer i deres spyt med ujævne mellemrum. Jeg vaccinerer dem sgu også, og jeg har kun foragt til overs for de spader af forældre, der i bare urtetosset henrykkelse vælger vaccinerne fra. Hvad er det dog for en omgang fordrukken Christianiasludder?

Enhver forælder til teenagere ved, at de lyver, hvis de er nødt til det. Og de er nødt til at lyve, hvis de har røget hash eller prøvet ecstasy eller andet, og de lever hos ansvarlige og kærlige forældre. Nødt til at lyve? Ja, for der er ingen ansvarlige forældre, der vil acceptere, at deres børn tager stoffer, og det inkluderer også cannabis. Hvis de senere i livet skal prøve, er det deres valg og ansvar. Men indtil de er voksne, er det altså vi forældres ansvar at sikre dem mod den slags.

Hvad siger de unge til at blive testede?

Det er et ret hyppigt spørgsmål, jeg får. Det sjove og dejlige er, at de faktisk har det rigtig godt med det. I begyndelsen så de det lidt som manglende tillid, men efter at have set, hvad nogle af deres jævnaldrende kom ud i efter at have eksperimenteret med narko, er de direkte glade for testen. Som min yngste datter på 14 sagde: “Når vi er testede, ved I gamle, at vi er OK, og at vi ikke lyver. Selv ikke i de bedste forhold kan man have den sikkerhed uden bevis”. Hun er nu klog nok, min datter 🙂

Tester du dine børn?