Mænd og deres værktøj

Den årlige vejfest blev afholdt sidste weekend. Det var rigtigt hyggeligt. Folk nød faktisk at være i selskab med hinanden. Den der følelse af fællesskab er åbenbart noget, vi ikke har glemt totalt. Der blev sludret og danset. Opskrifter på forskellige kartoffelsalater blev udvekslet. Børnene fik leget lidt vildere end de plejer. Jo, det var en god fest. På et tidspunkt, lidt ud på den sene eftermiddag blev nogle af mændene enige om, at de lige skulle reparere hegnet henne hos den gamle mand i nr. 5.

Så tog de fat

Din mand fandt sit skruetrækkersæt, en hammer, nogle skruer og søm, frem fra sit værksted. Gik foran de andre hen til nr. 5 og begyndte at samle rafter op. De andre mænd fulgte trop og gav en hånd med: Løftede rafterne op på plads, så de hurtigt kunne blive banket fast til stolperne. I løbet af mindre end en time stod hegnet flot – igen. Mændene kom tilbage. De havde fortjent en ekstra bajer. De satte sig, skålede og var godt tilfredse med sig selv.

Men så var der en af de der irriterende personligheder, der lige skal ødelægge et godt øjeblik. Hun spurgte sin mand, om han ikke kunne være lige så flittig derhjemme? Hun spurgte på den der modbydelige måde, der bare udleverer alt om deres forhold og samliv: Intet er godt. Kærligheden er væk. De går fra hinanden.

Mænd kan altid tale om værktøj

Selv de mest hårdføre af mændene begyndte at rødme – og at tale om forskelligt værktøj – bare for at bryde den ubehagelige stilhed, der opstod. Du kunne høre, at der blev talt om Stanley værktøj som om det bare er noget alle har i sit værksted. Der blev talt om fugepistoler og båndpudsere.

På et tidspunkt blev det for meget med at lade som om, I ikke havde hørt kvindens modbydelige bemærkning til sin mand. I skruede derfor op for musikken i håb om at nogen ville danse og dermed sprede lidt glæde og hygge. Det var der. Heldigvis. Gradvist blev den dårlige stemning vendt til en god og hyggelig. Parret, som åbenbart er i krise, gik ind til sig selv fordi de indså, at de faktisk havde ødelagt meget for mange af festdeltagerne. I kunne ikke høre dem skændes. I kunne dog høre, at han stod i sit værksted og var ved at rydde op i sit værktøj. En god båndpudser kom på plads.

Laserstyret afstandsmåler

Den splinternye afstandsmåler med laser blev lagt i en skuffe. To gamle fugepistoler blev lagt i en bunke, der skal køres til forbrænding.

Du overvejede, om du skulle spørge, om han havde brug for hjælp, men valgte at holde dig væk. Han har vist brug for lidt alenetid lige nu. Og du ved godt, at hun kun spurgte ham, fordi hun er ondskabsfuld. Du ved, at han gør mange ting både i deres hjem og for hende. Så kunne han dog ikke tage sig sammen og sige fra? Det er da urimeligt, at hun kan tyrannisere ham sådan. Hvordan holder han sit temperament i skak? Havde det været dig, så var der sikkert blevet slået mange huller i væggen.