Mekanisk ventilation i huset

Vi er flyttet ind i et helt nyt hus. Det er meget energivenligt, og vi er rigtigt glade for at bo her i området. Her er pænt og om nogle år, når alle har fået styr på deres haver, og hegn bliver her rigtigt flot. Vi har udsigt ned til vandet. Huset ligger øverst oppe på bakken.

Inden vi flyttede herud, boede vi i en gammel kasse tættere inde på byens centrum. Vi ville gerne væk fra det område og valgte at flytte herud i et helt nyt område. Det ligger også tæt på centrum, men i den stik modsatte retning af det gamle hus.
Huset, vi bor i nu, er mindre og i ét plan. Vi købte det, fordi børnene er flyttet hjemmefra, og vi har ikke længere brug for så meget plads. Og vi bliver jo ikke yngre. Vi må se i øjnene, at kræfterne ikke er så mange, som de har været: Et hus i ét plan er ideelt til os. Vi kan gøre en del selv, og vi kender et godt og billigt sted at handle det meste af, hvad vi har brug for: https://www.elvvs.dk/

Ventilatorer

Men jeg kan bare ikke vænne mig til den ventilator her er i badeværelset. Det er den nye mode, siger min mand: ”Alle nybyggede huse har ventilatorer, som man kan regulere og indstille, så man kan sørge for, at indeklimaet er godt. Det er åbenbart svært for mange mennesker at åbne vinduerne, så der kan blive luftet ud. Ja. Eller også er de bange for indbrud, hvis de holder vinduerne åbne. Hvem ved? Og det er da fornuftigt at få luftet godt ud ude på badeværelset. Du kan da godt huske de fugtskader, vi havde, fordi vinduet i badeværelset var så lille, ikke?”

Larmer de?

Det har han ret i. Jeg synes bare, at de larmer de der ventilatorer. Man kan muligvis godt vænne sig til dem. Men jeg har lidt svært ved det. Vi har boet her i 3 måneder nu, og jeg har ikke vænnet mig til deres brummen endnu. Den i det store badeværelse starter med at brumme, ligeså snart man tænder for lyset. Jeg kan jo ikke gå på toilettet i mørke, men nu må jeg så lære at gå på toilettet med larm.
Min mand har vænnet sig til det. Han er sådan et nemt menneske at leve sammen med. Ingen vrøvl med ham. Det er mig, der er den svære og kræsne. Da vi købte huset, var jeg ikke opmærksom på det her med, at der er ventilatorer i badeværelserne. Det er der ikke noget at gøre ved. Jeg må se, om jeg ikke kan få en installatør herud og få dem afmonteret, eller bare slået fra, så de ikke starter samtidigt med, at lyset tændes. Kan man ikke gøre noget med en særlig stikkontakt til dem, så jeg selv kan regulere, hvornår de skal larme og lufte ud?
Som nævnt kan jeg godt finde ud af at åbne et vindue, når der skal luftes ud. Jeg behøver ikke ventilatorer til det. Og vinduerne i badeværelserne skal da også åbnes – ellers gror de da bare fast i deres rammer og bliver grimme.