Mode til de store

Jeg kan faktisk godt lide modeblade. Jeg synes, de er inspirerende at kigge i. Kigge siger jeg. Fotografierne er altid flotte. Og farverne inspirerer mig.  Jeg gider ikke læse i dem. De skriver altid de samme artikler igen og igen. ”Sådan ved du, at han er forelsket i dig?”, ”Få fem lækre broccoliopskrifter”, ”Find gaven til ham”, ”5 tips til at genbruge dit gamle tøj” osv. Du ved på forhånd, hvad der står i de artikler.

Moden skifter

Men fordi moden skifter fra sæson til sæson og fra år til år, så skifter farverne også. Og det er det, jeg kan lide at kigge på. Hvilke farver kommer på mode. Til huset, til kvinden og til manden.
Det triste ved modebladene er dog, at de altid taler om én. Én stil til ham eller hende. Eller mere korrekt sagt: De taler om, at man skal finde sin stil. Ikke sine stile. Vi er jo mennesker. Vi forandrer os. Vi har mange forskellige sider i os, som kan udtrykkes gennem stil. Og når vi bliver lidt ældre, så kan vi se, at vi ændrer os. Vi kan se det på alle de ting, som vi har samlet sammen gennem årene. Forskellige ting i forskellige stile, som var på mode dengang.
Nu her forleden var jeg netop i gang med at rydde op i mine klædeskabe. Jeg har mange. Der blev samlet tøj sammen, som jeg ikke bruger længere i massevis. Tøj i store størrelser, tøj, der er gået af mode og som jeg ikke bryder mig om længere, og tøj, som min mand og børn har brugt, men ikke går med længere.

Sække med tøj

Det blev til adskillige sække med tøj, som kan blive givet til velgørenhedsformål. Eller solgt i en genbrugsbutik. Det kræver vist endnu en sortering fra min side. Men det må blive en anden dag.
Jeg opdagede nemlig efter oprydningen, at jeg har brug for en ny vinterjakke. Jeg har kasseret dem, jeg havde: En var for slidt, en anden var for stor. Så i den kommende weekend skal jeg bruge tid på at finde en vinterjakke. Jeg ved lige præcist, hvor jeg skal gå hen. Det er ikke svært at finde jakker til kvinder.

Det svære valg

Det svære er at vælge. Det er ikke som at skulle vælge mellem blot 2 forskellige modeller. Man kan jo få dem i mange forskellige farver og materialer. Så det er noget med, at jeg skal bruge tid på at lede efter nogle modeller, jeg kan lide og prøve dem. Føle, om jeg kan lide materialet. Skal det være en jakke i to lag, hvor det ene kan tages væk, så jakken også kan bruges i en længere periode? Eller skal det være en elegant jakke, der kun egner sig til selskabsbrug? Mit valg her i weekenden, der kommer, bliver meget afhængigt af, hvilket humør jeg er i. Hvis jeg er glad, bliver det måske til, at jeg ender med at købe 2 jakker. Hvis jeg er sur, så bliver det måske bare en ganske almindelig sort og lidt kedelig jakke.

Her er to gode hjemmesider: https://www.arkuri.dk/ og ikke mindst https://www.arkuricurvy.dk/