Planlægning af fyringssæsonen

Normalt er du ret afslappet med hensyn til det her med at planlægge de næste måneder frem. Du har altid den positive indstilling: ”Det skal nok lykkes. Der er ikke nogen grund til at skabe problemer, dér, hvor de ikke er lige nu”. Men efter den dårlige erfaring med den voldsomme storm, er du kommet på andre tanker. Det kan faktisk godt være, at det er en god idé at være lidt på forkant med omstændighederne. Og hvad betyder ’forkant’ så i denne forbindelse?

Altid beredt

Ja, for dit vedkommende, så betyder det, at du ikke kommer til at sidde og gnide hænderne i desperation over, at det er hundekoldt i boligen og, at tekoppen ikke rækker til at varme hele kroppen igennem! Stormen var jo forfærdelig – og skræmmende. At den kunne skabe et så kraftigt temperaturfald, havde du aldrig forestillet dig. Men det skete. Og du ærgrede dig inderligt over, at du ikke engang havde bare en enkelt lille træbriket, som du kunne fyre op i brændeovnen med. Den ville sikkert også have brændt væk i løbet af meget kort tid. Der må have været godt træk i brændeovnen.

Billige træbriketter

Men altså, det ville have været rart med nogle billige træbriketter, så I ikke skulle sidde der i sofaen viklet ind i adskillige tæpper. Derfor går du på nettet og begynder at lede efter det site, som du sædvanligvis bestiller træbriketter fra. Du kan se, at du nok ikke har været den eneste, der har fået den idé. De skriver, at de har udsolgt alle deres træbriketter.

Det er dog stadig muligt at købe træpiller i sække. Det overvejer du. Men altså, de der træpiller kommer du jo altid til at spilde mange af, fordi de ligger så løst i sækkene. Så når du hælder dem over i spanden til brænde, så falder nogle ud. Det gider du ikke. Derfor skal det være træbriketter, som kan stables – pænt. Du leder efter træbriketter på andre sites. Er der generel mangel på dem igen i år? Eller er det bare en umiddelbar reaktion på de kolde dage, som regn og storm har medført? Skal du være tålmodig i et par dage og vente på at se, at ’dit’ site har fået træbriketter på lager igen? Tør du det? Meteorologerne har jo ikke lovet, at stormvejret ikke kommer tilbage.

Styr på hønseholdet

Du lader dig ikke sådan kue af, at de sites, du ser, alle melder om udsolgt, når det handler om træbriketter. Din tanke er, at du kan jo altid brænde det gamle hønsehus. Det er lavet af træ. Der er ingen fjerkræ i det længere. Idéen slår ned i dig: Måske skulle I holde fjerkræ, så I kan spare på madbudgettet. Det koster vel ikke så meget at holde fjerkræ. Du må lige kigge. Din nysgerrighed er blevet vakt. Og ja, du skal lige finde ud af, hvad for noget udstyr, du vil få brug for. Høns skal vel have fodertrug og mulighed for at lægge deres æg under ordnede forhold. Vil det ikke også blive sjovt for børnene at lære at holde fjerkræ?