Rotter på loftet – hører du lyde om natten?

Måske er du en af alle de mennesker der hører lyde om natten, det er specielt hen sidst på året at lydene fremkommer. Det kan også være du er den type der bliver vækket af din partner om natten fordi denne lige hørte en lyd. Det kan være din partner er skør, men det kan sagtens være der er noget om det.

Lyde om natten på loftet

Lyde om natten er meget normalt, når lyden fra dagligdagen daler og vi selv falder til ro bliver alle lyde meget mere tydelige. Selv den mindste skraben eller en gren mod terrassen kan synes af meget når man er ved at falde hen.

Når vi er vågne og der er lyd omkring os er alle vores sanser på arbejde, lyde, lugte og visuelle indtryk bliver alle forarbejdet i hjernen og informationerne bliver sendt til vores bevidsthed, så vi kan agere ud fra det vi mærker.

Når vi slukker for en af de tre sanser skal hjernen ikke længere bruge så meget energi på at tolke de inputs der kommer, og de resterende 4 sanser (Lugte, Høre, Føle og Smage) bliver tilsvarende stærkere. Det betyder at om natten så hører vi bedre fordi der er mørkt og vi typisk ligger med lukkede øjne i sengen.

Hvis man høre skrabelyde eller bidelyde indenfor om natten kan det typisk være en af tre ting

  • En husmår
  • En mus
  • En rotte
Mus er de nemmeste, en lille fælde op og fang den og så er det det. De andre to kræver typisk professionel assistance, så der skal man ringe til kommunen, eller kontakte dem elektronisk via deres hjemmeside. Rotter og husmårer kan ødelægge isolering ledninger og træværk af hurtigt.

Rotter gjorde, at jeg fik lavere varmeregning!

Se – nu tror du nok, jeg er skør, men den er altså god nok. Min rottebekæmper fik bugt med rotterne, men da han kom ned fra loftet, sagde han i en sidebemærkning, at der næsten ikke var nogen isolering deroppe. Nuvel – jeg bor jo i et ældre hus, så det var vel næppe helt overraskende. Jeg havde bare ikke tænkt så meget over det.

Jeg ringede til et firma, der er specialister i at finde ud af, hvor det er bedst at isolere og hvordan: DN Isolering.

Det er ikke helt forkert at sige, at de kom, så og sejrede! Topprofessionelle var de, og de fik opgaven med at isolere mit loft.

Efter den omgang loftisolering var det med en vis spænding, jeg gjorde vinterens varmeforbrug op. Og hillemænd da! Jeg havde sparet næsten 3.000 kroner på bare én vinter! Nu er jeg blevet helt lun (fangede du den?) på at kigge nærmere på en hulmursisolering inden næste vinter 🙂

Kilde: Bedste-varmepumpe.dk isolering