Specialiseret låsesmed

Du har travlt. Der er deadline på næste fredag. Byggeriet skal afleveres, og I er ved at lægge sidste hånd på alle de der tests af det her adgangskontrolsystem, som skal sættes op. Det er kompliceret. Det er en stor kontorbygning. Splinterny. Den skal huse mere end 1000 mennesker, der alle skal have adgang – på en eller anden måde. De skal ikke have adgang til alle steder. Der vil være forskellige firmaer, der lejer sig ind i bygningen – og naturligvis skal de ikke kunne tilgå andre firmaers kontorer i bygningen. Men der vil være nogle ansatte, som skal have adgang overalt. Fx vagtpersonalet. Eller rengøringsassistenterne.

Byens hurtigste service

Det er dog en opgave, som du og vagtcentralen, som bygherren har ansat, har erfaring med. Du, låsesmed i København på cykel, har specialiseret dig i at lave den slags adgangskontrolsystemer. Og du kender vagtfirmaet godt. I har arbejdet sammen på en del andre lignende projekter. Dog ikke så helt så store. Lige nu er I ved at teste, om dit låsesystem kan kommunikere med vagtcentralens alarmsystemer. Der er nogle problemer med det, men det skulle være muligt. Og din kollega har en idé til, hvad det er, som I ikke har tjekket. I finder løsningen. Derefter begynder I at tælle nøglekort, som skal deles ud til dem, der skal have adgang til bygningen. Der er mange. Men det går hurtigt nok, når man er to om at tælle. I tjekker at kortene fungerer, som de skal. Der er blevet brugt meget tid på at kode dem korrekt. Det er ikke så svært, når man ved, hvordan det skal gøres. Det kræver bare lidt tålmodighed.

Et godt erhverv

Imens I tæller, sludrer I også om, hvordan livet har været siden, I sidst arbejdede sammen. Du fortæller at livet som låsesmed i København har været ret nemt. Der har ikke være så mange udkald til folk, der har haft brug for at blive låst ind i deres bolig. Den her Coronakrise har ligesom forhindret, at folk glemmer nøgler eller går ud overhovedet! Og nu, hvor inflation og stigende priser hersker, så er der endnu færre, der går ud. Folk har ikke råd – eller de foretrækker bare at blive hjemme. Din samarbejdspartner fortæller lidt i den samme stil: De har ikke haft særligt mange udkald til folk, der har oplevet indbrud. Antallet af indbrud er generelt faldet i de sidste år. Givetvis af samme grunde, som gælder for dig.

Styr på nøglekortene

I tæller nøglekortene. I tjekker dem i forhold til de lister, I har fået udleveret. I morgen starter den store og trælse opgave: Hvert eneste nøglekort skal tjekkes for, om det åbner, der hvor den person, der skal have det, skal have adgang til. Det er en lidt kedelig proces, men den er nødvendig – det er jo ikke alle steder, der er forsynet med det moderne låsesystem fra iLoq for eksempel. I har heldigvis en god uges tid til at gøre det i. Så I skal nok nå det. Ca. 200 kort om dagen. Og er der et kort, der skal kodes om, ja så skal det jo også gøres. I skal nok nå det hele – også selvom det lyder som om, at det er mange kort hver dag.