Sol på Bornholm?

Gad vide, hvorfor de kalder Bornholm for solskinsøen, kan jeg huske, at min kone bemærkede lidt surt, da vi på anden dagen af vores to ugers sommerferie på Bornholm stod op til silende regnvejr. Også da vi ankom til øen eftermiddagen før, var vi blevet mødt af blytunge skyer og regnvejr, og nu fortsatte det dårlige ferievejr altså.

Da vi kørte fra færgen ned på havnen i Rønne, måtte vi spørge en af de lokale for at finde vej til Sommerhusudlejning Bornholm, hvor vi skulle hente nøglen til det sommerhus, vi havde lejet i de to uger, hvor vi havde ferie.

På bureauet blev vi mødt af en ung pige, hvis sprog bar tydeligt præg af, hvor vi befandt os. Jeg måtte i hvert fald anstrenge mig gevaldigt for at forstå, hvad hun sagde, men hun var både sød og serviceminded, og hun undskyldte meget for det dårlige vejr, vi var blevet mødt af. Hun fortalte samtidig, at vejrudsigten for de kommende dage så noget bedre ud.

Men ikke desto mindre stod det altså ned med regn morgenen efter, og min kone glædede sig over, at hun havde sørget for at få nogle spil med, som børnene kunne hygge sig med, ligesom hun havde spillekort med, så vi to voksne kunne spille lidt kort, nu hvor vi var tvunget til at være indendørs.

Men i løbet af formiddagen begyndte det at klare op, og lidt over middag fik vi strålende solskin fra en dejlig, blå himmel, så noget kunne tyde på, at den unge pige på bureauet alligevel fik ret i sin forudsigelse med hensyn til vejret.

Det var vores første ferie på Bornholm, hvor ingen af os tidligere har været. Vi havde valgt at leje et sommerhus på Bornholm, da det alt andet lige er den billigste måde at overnatte på, når man er en familie på fem.

De fleste år tager vi til det sydlige Europa i vores sommerferie, men i år havde vi altså valgt, at Bornholm skulle være vores ferieø, og bortset fra den silende regn det første lille døgns tid, endte det med, at vi fik en pragtfuld ferie med masser af godt vejr i løbet af de to uger. Kun en enkelt dag med et par timers regn blev det til senere på ferien.

Da vi i det tidlige forår havde besluttet os for at tage til Bornholm på ferie, havde jeg googlet ”Sommerhuse Bornholm” for at finde nogle muligheder. På forhånd havde jeg sat mig lidt ind i, hvor der er gode strande, for i betragtning af Bornholms overskuelige størrelse, var det sådan set ligegyldigt, hvor på øen vi skulle bo. Der ville under alle omstændigheder være behageligt kort at køre til de seværdigheder, vi selvfølgelig også skulle besøge.

Der var et stort udvalg af ledige feriehuse på Bornholm, så det var nemt for os at finde et passende hus, både hvad angår beliggenhed, størrelse og udstyr. Derfor endte det med at blive en rigtig dejlig ferie, og det er ikke sidste gang, vi vælger Bornholm.