Studere til bedre job

Nu har du så stået der i lagerhallen i de sidste fem måneder og bare pakket ind. Det har været sjovt at lære andre mennesker at kende på arbejdspladsen. Men selve arbejdet? Ja, du indrømmer det: Det er ikke spændende. Det er en måde at tjene penge på, så du kan købe det, du har brug for – eller lyst til. Arbejdet, du har udført, har dog lært dig, at du skal være en god kollega – uanset hvor kedeligt, du synes, jobbet er. Der er mennesker, som er fuldt tilfredse med et kedeligt job uden udfordringer, hvis de blot får deres løn til tiden. Det har du lært at respektere.

Udfordringer i arbejdslivet

Men selv vil du gerne have nogle udfordringer i dit job. Derfor har du besluttet at flytte tilbage til dine forældre. De har givet dig dit gamle værelse – gratis. På en betingelse: Du skal følge undervisningen og sørge for at få gode karakterer, så du kan komme videre i uddannelsessystemet. Du vil gerne uddanne dig til ingeniør en dag. Men først er du nødt til at tage nogle enkeltfag til den HF, som du skal have færdiggjort i løbet af det næste halvandet år. Du talte med en studievejleder på det der VUC, som du besøgte for at få mere at vide om, hvordan du kommer videre i dit liv og din karriere. Du fortalte om dine drømme og visioner.

Kvalificerende uddannelser

Du fik at vide, at du er nødt til at kvalificere dig til studierne til ingeniør først. Og her var det studievejlederens anbefaling, at du tog en HF eksamen – og altså ikke en HHX, som du havde forestillet dig. Sådan en svarer til en studentereksamen. Du kan tage den i det tempo, der passer dig: Måske har du et job, som skal passes og derfor kan du ikke også overkomme et fuldtidsstudie på det niveau. Du kan derfor tage enkeltfag og bygge din HF op. Nogle af fagene kræver, at du er fysisk til stede sammen med klassekammerater.

HF med fjernundervisning er en mulighed

Andre fag kan du tage ved at tilmelde dig HF fjernundervisning her – og så følge fagene online. Og når du har tid. Det kræver bare, at du har selvdisciplinen i orden. Du skal nemlig aflevere opgaver til tiden. Du kan derfor ikke lige sådan tillade dig selv at holde ferie i flere uger.

Fordelen er, at du kan modtage undervisningen overalt, netop fordi den sker via internettet. Så i teorien er der intet i vejen for, at du tager til Thailand og nyder strandlivet. Du skal bare ikke tro, at du kan skippe undervisningen. Så hvis du gerne vil sidde ved siden af palmetræer og i lunt vejr og modtage undervisning, så er du velkommen. Du skal bare være forberedt på at HF fjernundervisning kræver, at du overholder deadlines og får skrevet de opgaver, som faget kræver. Har du din selvdisciplin i orden, så bør det ikke være et problem for dig at opholde dig langt hjemmefra i længere tid. Men du skal altså også være ærlig overfor dig selv. Har du ikke selvdisciplinen, ja så spilder du din tid på at følge med HF fjernundervisning. Ofte skal der en del research til, før du med sikkerhed kan vælge en uddannelse.