Tanker om elektriske løbehjul

Her i byen er det ved at blive livsfarligt at køre på en almindelig cykel. Jeg er ikke sportsfanatiker, men kan godt lide at køre på cykel til og fra arbejde. Om morgenen, når jeg kører til arbejde, kører jeg ikke lynhurtigt Der er, fordi jeg vil ikke ankomme på arbejdspladsen og starte dagen med at skulle tage bad for at få sveden vasket af. På vej hjem må det godt gå lidt hurtigere.

El-løbehjul

Men, det kan blive nødvendigt at skulle på badeværelset alligevel, fordi der skal skiftes tøj. Jeg har nemlig været ude for at blive væltet af et løbsk el-løbehjul. Det var en fyr midt i tyverne, som kom ræsende, fordi han ville over, inden trafiklyset skiftede fra grøn til gult. Han lagde ikke mærke til, at jeg bremsede, fordi jeg havde set, at lyset ville ændre sig, og derfor bremsede jeg – stille og roligt. Han kom bare drønende ind i mig, og så lå jeg der på den våde og snavsede asfalt. Ikke at der skete noget med mig eller min cykel. Ok, et lille knubs på højre skulder, men ellers ikke noget. Min cykelhjelm sørgede for, at jeg ikke slog hovedet.

Hjælp

Fyren på el-løbehjulet hjalp mig op. Han blev selv forskrækket, men faldt ikke. Jeg kom op på cyklen igen og kørte videre, da lyset blev grønt. En del andre cyklister passerede, bare fordi, men jeg lå der på cykelstien og fumlede rundt for at komme på benene.
Dårlig måde at starte dagen på.

Da jeg kom på arbejde, gik jeg naturligvis på badeværelset for at skifte tøj. Jeg ved, det kan forekomme, at jeg bliver sprøjtet til med regnvand fra bilerne, mens jeg kører på cyklen, så jeg er forberedt. Jeg har derfor et ekstra sæt tøj hængende på mit kontor.
Det er der faktisk flere af mine kollegaer, som også har. Vi har alle sammen været ude for at være pinligt berørte over at komme på arbejde og være beskidte. Det dur nemlig ikke at rende rundt i mudrede bukser her i banken. Mange af mine kollegaer har også prøvet at blive kørt omkuld af et løbehjul eller af en elektrisk cykel.

Vi har tit talt om, at cykelstier vel egentlig kun er til almindelige cykler. Ingen af os har kunnet finde ud af, hvad loven egentlig siger om el-løbehjul og elcykler. Det er lidt en gråzone. For mig ser det ud, som om at elcykler gerne må være på en cykelsti, men det må el-løbehjulene ikke. Jeg er ikke engang sikker på, at de må bruges på offentlige gader og veje. Det er faktisk motoriserede køretøjer. Men det bliver der vist set stort på. Jeg har ikke set trafikpolitiet give bøder til folk på el-løbehjul.

Men med de her nye tingester, som folk også kører på – Segway, tror jeg, de hedder, så er der altså ved at være trængsel på cykelstierne. El-løbehjul, segways, elcykler og almindelige cykler kører alle sammen på stierne. Det kunne være, at vi burde foreslå byplanlæggerne, at de udvider cykelstierne, så chancen for ikke at blive væltet omkuld bliver bedre.

Pool er sjovt

Nå – men sådan er det bare. Nu vil jeg ikke være mere krakilsk over det. I stedet vil jeg nyde, at jeg skal besøge en gammel ven, der deler min lidenskab for at spille pool, og han har netop købt et helt nyt poolbord her: https://fedepriser.dk/shop/poolborde-38c1.html