Nyt pengeskab

Forretningen går rigtigt godt. Jeg har succes. Det er fedt. Men jeg bliver ikke rig. Det bliver man bare ikke i min branche. Men det er tilfredsstillende for mig, at mine kunder er glade, og at jeg bliver anerkendt i hele landet for mine designs.
Jeg er guldsmed og har mange ordrer. Jeg startede i det helt små. Det var en hobby at lave små sølvsmykker. Jeg gav dem som gave til familiemedlemmer eller venner og veninder. Min nevø, som er lidt af en nørd, blev meget glad for et armbånd, jeg gav ham, da han blev student. Det blev beundret af mange af hans studiekammerater.

Ny shop

Han foreslog derfor, at jeg åbnede en webshop, så jeg kunne sælge smykkerne, jeg laver. Jeg havde på det tidspunkt allerede en lille shop på en af de der kæmpe platforme, som ligner Etsy.com. Det virkede ikke, så jeg var lidt skeptisk. Konkurrencen er hård.
Han fik mig overbevist om, at han sagtens kunne hjælpe med at sætte en webshop op for mig. Jeg skulle bare betale fotografen, fordi billederne skal være professionelle.
Vi lavede en aftale. Han kunne blive ansvarlig for webshoppen mod at få en %-sats af fortjenesten, når et produkt bliver solgt. Det var han med på. Han satte det op – jeg betalte for fotografens arbejde.

Til min store overraskelse gik det rigtig godt. Han var god til at få promoveret mine produkter. Det er lige knapt 10 år siden nu, og min nevø har i dag et fuldtidsjob som marketingchef for mig. Og han er virkelig god til sit job. Resultatet er, at mit værksted er for lille. Jeg har så meget at lave, at jeg er nødt til at udvide. Har fået lavet en aftale med en praktikant, som skal i gang med sit hovedforløb. Så jeg skal have mere plads til, at vi kan være der.
Det er jeg lidt ked af værkstedet, jeg har nu, er hyggeligt, men der er ingen anden vej frem.

Pengeskab er et must

Jeg har fundet et godt sted, hvor jeg kan indrette et nyt værksted. Ulempen er, at jeg er nødt til at investere i et nyt pengeskab. Jeg opbevarer nemlig alle ædelmetallerne og -stenene i det efter lukketid. Det kræver forsikringsselskabet.
Pengeskabe kan være meget dyre. Jeg skulle gerne finde ét, som er brandsikret. Det kræver min forsikring, nemlig også. Jeg har også brug for at købe en arbejdsbænk til praktikanten, som kommer i næste måned. Så jeg har lidt travlt med at få værkstedet flyttet og få installeret pengeskabet.
Selve indretningen af værkstedet er ikke noget problem. Jeg skal sørge for, at vi får tilstrækkeligt med lys, så vi kan se, hvad vi laver. Det har været et problem i mit nuværende værksted. Og så skal jeg naturligvis også sørge for, at vi får nye låse sat op, så vi er helt sikrede mod et eventuelt indbrud.

Nu er jeg ikke så bekymret for indbrud. Området, det nye værksted ligger i anses for at være temmelig sikkert, men man kan jo aldrig vide. Så tjeklistens første punkter er: Sikkerhedslåse i dørene, pengeskab – brandsikkert, arbejdsbænk til praktikanten.