Tanker om tøj til de store

I årtier har tøjproducenter behandlet kvinder, som bærer plus size, som en helt anden art af shoppere. Der var endda helt bestemte regelsæt for at sælge tøj til store piger. For eksempel undgå stærke farver og aldrig bære horisontale striber. At plus size kvinder ikke ville prøve tøjet i butikken, og også at de ikke kunne bære tøj med store print på.

Disse regler kan vi godt putte i glemmebogen. Der findes mange flotte kjoler i regnbuefarver OG med striber, der er super flotte til store piger. I de seneste år har mange kvinder udtrykt sig om, at de ikke bryder sig om plus size betegnelsen, og at det får dem til at føle sig puttet i en marginal kategori. Fakta er, at der er flere kvinder, der bruger store størrelser, end de små størrelser. Hvis tøjproducenterne er smarte, burde de slå betegnelsen plus size ihjel og blot have en større variation i størrelserne i deres kollektioner. Betegnelsen plus size er ofte fornærmende og er med til at sætte kvinder i kategorier.

Internettet har også haft en stor effekt på, hvordan kvinder shopper. For eksempel havde et kendt amerikansk magasin en artikel online om, at kvinder kun kunne bære korte toppe, hvis de havde helt flade maver. Der kom efterfølgende en storm af billeder online, hvor kvinder postede biller af, at de bestemt kunne bære en kort top, selvom de ikke havde et vaskebræt som mave.

Fremhæv de smukke kurver

I dag vil piger, der bruger større størrelser, gerne have farver, modetøj og tøj, der er med til at fremhæve deres krop. De vil handle de samme steder som tynde kvinder gør og have de samme muligheder i modetøj. Det er der mange producenter, der har set, og slaget af plus size tøj er gået op, nu da der er mange flere muligheder.

Betegnelsen plus size kommer fra USA og fra mærket Lane Bryant. Brandet blev startet af Lena Himmelstein Bryan i New York i 1904. Brandet startede med ventetøj til kvinder, der var på arbejdsmarkedet. I dag er Lane Bryant kendt for deres plus size tøj.

Dengang var der mange brands, der var bange for at tage plus size tøj ind i deres sortiment, da de var bange for, at det skulle skade deres brand, og at deres mere tynde kunder ikke ville se en kjole, de havde købt i plus size, på en anden kvinde.

I dag har producenterne måttet se i øjnene, at de større størrelser ikke er en minoritet, og tøj til store kvinder er i dag en stor industri. Der er lækre butikker, der har et genialt udvalg i den type tøj i dag – for eksempel denne her: https://butikrikke.dk/