Undervognsbehandling støjdæmper

Der er altså mange ting, man skal lære, når man flytter. Fx så skal man lige først lære nærområdet at kende. Du ved, hvor ligger der et supermarked, hvor ligger skolen og børnehaven i forhold til den nye bolig og alt sådan noget. Dernæst skal man lære, hvilken el-installatør der har et godt ry. Eller en blikkenslager. Der er jo altid brug for nogle små reparationer, når man flytter ind i en ny bolig. Og så skal man selvfølgelig også lære sine nye naboer at kende. Alt det har vi efterhånden lært. Det kniber lidt med at lære vores nabo til venstre at kende. Det er en kvinde ved vi, men hun er aldrig hjemme. Vi har set hende en enkelt gang i løbet af den uge, vi har boet her. Men det kommer nok. Måske er hun på besøg hos noget familie et andet sted i landet. Eller måske har hun et arbejde, der betyder, at hun ikke svarer, når vi ringer på i løbet af dagtimerne. Måske arbejder hun om natten. Vi finder ud af det.

Hvem kan undervognsbehandle på Fyn?

Men at jeg skal til at lære, hvor jeg kan få lavet en undervognsbehandling, havde jeg ikke regnet med, at jeg skulle til så hurtigt, efter vi flyttede. Men jeg sidder faktisk lige nu og googler efter ”Undervognsbehandling Fyn”! Og hvorfor gør jeg det? Jo, fordi mekanikeren henne på servicestedet havde fortalt mig, at vores bil trænger til sådan en behandling. Han havde lagt mærke til, at der var rust nogle steder på undervognen. Han havde næsten taget mig i 3.-gradsforhør om, hvornår vi sidst havde fået sådan en behandling på bilen. Jeg kunne ikke svare ham. Vidste det faktisk ikke. Og min mand kunne heller ikke huske det, da jeg ringede til ham. I hvert tilfælde fik vi bestemt besked på, at det var nødvendigt.

Også støjdæmpning!

Og opgaven er faldet på mine skuldre. Min mand har selv utroligt travlt med sit arbejde. Han har lovet, at han nok skal køre bilen hen til centeret, hvor undervognsbehandlingen sker. Indtil videre har jeg fundet to steder. Et i Svendborg og et i Fåborg. Det er lidt langt væk. Så jeg prøver en søgning på ”Undervognsbehandling i Odense” – og ja, jeg finder hurtigt et sted. Det ligger ikke så langt herfra, hvor vi bor. Lærte så samtidig, at de også kan støjdæmpe biler. Jeg sender en SMS til min mand: ”Har fundet servicecenter til undervognsbehandling. Skal jeg booke til på tirsdag?” Der går nogle timer, inden jeg får et svar fra ham: ”Har været i møde. Ja, book til tirsdag.”

Den klarer de nemt

Jeg ringer op til servicecenteret og spørger, om de har tid til at behandle bilen på tirsdag. De spørger om det, bare er en almindelig undervognsbehandling, eller om der også skal behandles imod støj. Jeg forklarer, at det bare er en almindelig undervognsbehandling. Jeg fortæller dem også, at det er meget længe, siden vi sidst fik den behandlet. De har desværre ikke tid til tirsdag. Men de har tid torsdag. Jeg booker tid. Sender endnu en SMS til min mand: ”Tid til undervognsbehandling booket til torsdag – ikke tirsdag.” Jeg får svar med det samme: ”Ok.”