Bondegårdsferie er en billig og hyggelig familieferie

Hvis du lever som de fleste, har du typisk en ganske travl hverdag. Her skal du både nå at tage dig af din familie, dine venner, dit job og dine eventuelle hobbyer. Tiden går ofte hurtigt i hverdagen, og derfor er det vigtigt, at du også husker at holde fri. Det kan du gøre på mange måder.

I dag findes der blandt andet et utal af forskellige slags ferier, du kan tage på. Det kan være alt fra internationale charter- og backpackerrejser til hyggelige weekendophold. Hvis du gerne vil blive inden for landets grænser, men stadig få en masse frisk luft, bør du overveje en bondegårdsferie.

Hvad er en bondegårdsferie?

Som navnet også afslører, er en bondegårdsferie en ferie, der finder sted på en bondegård. Her kan du enten bo på selve gården, i eventuelle hytter eller shelters på området eller måske i din campingvogn eller telt. Uanset hvordan du overnatter, bliver du en del af dagligdagen på bondegården.

Her kan du hjælpe bondemanden med at fodre dyr, køre på de store maskiner og meget andet. Bondegården er oftest også placeret i naturskønne omgivelser, hvor du kan gå den ene fantastiske tur efter den anden.

Ferie for hele familien

Hvis du er en del af en børnefamilie, er en bondegårdsferie en fantastisk idé. Langt de fleste børn elsker dyr og store maskiner. Derfor vil en ferie på en bondegård være en ren fest for dem. De kan hjælpe med at fodre dyrene, klappe dem og bare rende rundt uden for og nyde tilværelsen. Det er en fantastisk mulighed for at få børnene væk fra al den larm og elektronik, som ofte er en del af barndommen i dag.

I stedet kan I som familie komme helt ned i gear og bare nyde nuet. I får mulighed for at være udenfor hele dagen, hvor I kan hjælpe bondemanden med hans forskellige gøremål. Børnene får mulighed for at se, hvor æg, mælk og forskellige kornsorter kommer fra. Når børnene selv oplever dette med egen krop, er det læring, som hænger ved. Faktisk er den læring, som de selv oplever, langt mere holdbar end nogen skolebog.

Derfor er bondegårdsferien heller ikke kun en god en ferie. Det er faktisk også dannelse for dine børn – helt uden at de lægger mærke til det.

Forskellige overnatningsmuligheder

Når du booker en bondegårdsferie, har du ofte mulighed for at vælge mellem forskellige slags overnatningsmuligheder. Det er nemlig vidt forskelligt fra familie til familie, hvad man foretrækker. Nogle familier kan godt lide at være helt i ét med naturen og måske sove i et telt eller endda et shelter.

Andre er derimod mere glad for moderne komfort og foretrækker en campingvogn eller hytte, hvor der er el og badeværelse.

Uanset hvad du, og din eventuelle familie, måtte være til, findes der helt klart den rette bondegårdsferie til jer. Lige sådan kan I også vælge mellem flere forskellige steder i landet.

Nogle vil gerne på en bondegård, der ikke er langt fra deres eget hjem. Andre vil derimod gerne opleve en anden del af landet. Valget er frit.